Οι δάσκαλοι μπροστάρηδες στον αγώνα κατά του μνημονίου

Οι δάσκαλοι μπροστάρηδες στον αγώνα κατά του μνημονίου
12 Φεβρουαρίου 2012, 13:32
A+ A-
ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ με ανακοινώσεις προσπαθούν να αφυπνίσουν συνειδήσεις και να ξεσηκώσουν τον κόσμο.

Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των δασκάλων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ με ανακοινώσεις προσπαθούν να αφυπνίσουν συνειδήσεις και καλούν όλους τους Έλληνες να κατέβουν στους δρόμους και να εκφράσουν την αντίθεσή τους  στα νέα μέτρα.

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκίδας Χρήστος Μπλέτσας, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: 

"Θεωρώ χρέος μας τη συμμετοχή στον αντιμνηνομιακό αγώνα που διεξάγεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων , των εμπόρων, των εργατών, του ελληνικού λαού.Η συμμετοχή ωστόσο στις κινητοποιήσεις μπορεί να είχε τη σιωπηρή επικρότηση των συμπολιτών μας, ήταν όμως φτωχή σε φυσικές παρουσίες.

Όμως η γραμμή που απόσταση που χωρίζει τον ήρωα από το δειλό, τον αγωνιστή από τον « καναπεδάτο » πολίτη είναι πραγματικά μικρή.Όλοι μας κουβαλάμε μέσα στο αίμα μας το DNAτων ανένταχτων προγόνων μας, των πατριωτών με τα υψηλά ιδανικά και τη μέχρι αυτοθυσίας πίστη στα ιδανικά της πατρίδας μας.

Μέσα στην ψυχή όλων μας υπάρχει και ίσως στους περισσότερους λαγοκοιμάται, ο ακατάβλητος ευπατρίδης που ξέρει ποιο είναι το χρέος του και πόσο πρέπει να προσπαθήσει για να κάνει τα όνειρα πράξη.

Η Κυριακή 12-02-2012 είναι η κορυφαία μέρα της αγωνιστικής δράσης ενάντια στο ΔΝΤ και την Τρόικα. Είναι η μέρα που οι Έλληνες θα δώσουν τη μάχη τους και θα επιλέξουν την Ελλάδα που θέλουν και τους αξίζει. Και η πατρίδα μας πλέον μας χρειάζεται όλους, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά!"

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΣΚ των εκπαιδευτικών, η οποία με τη σειρά της ζητάει από τον κόσμο να ξεσηκωθεί και τονίζει:

"Ο εφιάλτης που ζούμε δυστυχώς δεν έχει τέλος!! Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο και νέων  ανάλγητων ρυθμίσεων !!

Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με την τρόικα για μείωση του κατώτατου μισθού, των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, για μαζικές απολύσεις στο Στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, καταδικάζει τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Η ελπίδα για διέξοδο, για σταματημό στο κατρακύλισμα φαίνεται να χάνεται !

Η μάχη που δίνεται στους δρόμους είναι μια μάχη για την διάσωση της αξιοπρέπειας μιας χώρας, ενός λαού που τσακίστηκε από τα οικονομικά στρατεύματα κατοχής!!

Όλοι εμείς που πιστεύουμε στη δημοκρατία, στο δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς ζωής θα αγωνιστούμε μέχρι την ανατροπή των πολιτικών που καταδίκασαν τη χώρα μας και υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών μας!

Συμμετέχουμε όλοι στις κινητοποιήσεις! Θέλουμε τη ζωή μας πίσω!"

 

Επιστροφή