Τους ... κρεμάνε κάθε μέρα σε κολόνες και δένδρα

Τους ... κρεμάνε κάθε μέρα σε κολόνες και δένδρα
2 Μαρτίου 2012, 08:05
A+ A-
Μπαράζ επιθέσεων στους 3 Ευβοιώτες βουλευτές, που ψήφισαν το 2ο μνημόνιο.
Καθημερινές επιθέσεις με διάφορες μορφές δέχονται οι τρεις Ευβοιώτες βουλευτές, που ψήφισαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στη Βουλή, κατά την ψηφοφορία του 2ου μνημονίου, που φέρνει ακόμη πιο σκληρά μέτρα στους πολίτες.

Νέα αφίσα εναντίον των βουλευτών Κατερίνα Περλεπέ, Συμεών Κεδίκογλου (ΠΑΣΟΚ) και Σίμου Κεδίκογλου (ΝΔ) αναρτήθηκε χθες. Περιέχει φωτογραφίες και των τριών και τους αποκαλεί "Δωσίλογους".

Από κάτω υπάρχει κείμενο, το οποίο καλεί τους πολίτες να μην ξεχάσουν ότι αυτοί οι τρεις ψήφισαν την μείωση των μισθών και τα υπόλοιπα δυσβάσταχτα για το λαό μέτρα. Το κείμενο τελειώνει με τη φράση "Τιμωρήστε τους - Ανατρέψτε τους".

Οι δημιουργοί της αφίσας δεν αναφέρονται συγκεκριμένα. Υπάρχει μόνο μία γενική "υπογραφή", που αναφέρει "Συλλογικότητες Χαλκίδας", χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Επειδή αρκετοί, κυρίως οι νεαροί σε ηλικία, ακούνε τη λέξη "Δωσίλογοι" ή "Δοσίλογοι" και δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να σημειώσουμε ότι η λέξη πλάστηκε κατά την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και χαρακτήρισε αυτούς που συνεργάστηκαν με τους Ιταλούς, Γερμανούς, Βουλγάρους κατά την κατοχή. 

Επιστροφή