Τους έδωσαν μόνο δύο ώρες διορία, για να καθαρίσουν τις ακτές

Τους  έδωσαν μόνο δύο ώρες διορία, για να καθαρίσουν τις ακτές
24 Μαΐου 2012, 16:43
A+ A-
Οι μαθητές του Γυμνασίου Αλιβερίου πάντως προσπάθησαν να μαζέψουν όσο το δυνατό περισσότερα απορρίμματα.

Δεκαοκτώ μαθητές της Ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Γυμνασίου Αλιβερίου, την Τετάρτη 16 Μαΐου, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους και υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων καθηγητριών Κονδυλίας  Γλάρου και Χριστίνας Μακρίδου, συμμετείχαν στη δράση για τον καθαρισμό των ακτών του Αλιβερίου, που συντόνιζε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου.

Πιστοί στο σύνθημά τους «ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΘΑΡΗ» συγκέντρωσαν όσα απορρίμματα πρόλαβαν στις δύο ώρες, που διατέθηκαν από τη διεύθυνση του σχολείου για το σκοπό αυτό. Προφανώς θεωρήθηκε ότι θα χανόταν πολύτιμος χρόνος από τα μαθήματα, αν τα παιδιά καθάριζαν λίγο παραπάνω....

Ωστόσο αυτό που έκαναν ίσως είναι προτιμότερο από τις γνώσεις, που θα αποκόμιζαν τον αντίστοιχο χρόνο, διότι καθαρίζοντας τις ακτές αποκτούν συνείδηση ενεργού πολίτη αφενός και αφετέρου συνειδητοποιούν την αξία της καθαριότητας στο φυσικό περιβάλλον.

Όπως αναφέρεται, στο σχετικό δελτίο τύπου, τα παιδιά παρατήρησαν ότι ο κύριος όγκος των απορριμμάτων αποτελούνταν από πλαστικά και γόπες τσιγάρων και προτείνουν στο Δήμο να τοποθετήσει περισσότερους κάδους καθώς και κάδους ανακύκλωσης, κατά μήκος της παραλίας ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες, γιατί οι καθαρές παραλίες είναι ευθύνη όλων μας.

Στη φωτογραφία οι μαθητές επί το έργον.

Επιστροφή