Δύο σύζυγοι μονομαχούν στη σκακιέρα

Δύο σύζυγοι μονομαχούν στη σκακιέρα
26 Ιουλίου 2012, 10:09
A+ A-
Το πρώτο επίσημο σκακιστικό ματς μεταξύ συζύγων, γκραν μετρ του σκακιού, διεξάγεται στη Χαλκίδα.

Η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» διοργανώνει ένα φιλικό σκακιστικό ματς μεταξύ του Τούρκου γκραν μέτρ Σουάτ Αταλίκ και της συζύγου του, διεθνούς μετρ και γκραν μέτρ γυναικών Εκατερίνα Αταλίκ, ως προοίμιο του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά «Νεγκροπόντε 2012».

Το μοναδικό αυτό σκακιστικό γεγονός είναι το πρώτο στην ιστορία σκακιστικό ματς μεταξύ συζύγων, οι οποίοι επίσης τυγχάνει να είναι οι νικητές (στη γενική κατηγορία και αυτήν των γυναικών αντίστοιχα) του 1ου  «Νεγκροπόντε», το 2010.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Σκακιστική Ακαδημία: " Η φιλοξενία του ματς αυτού από την πόλη της Χαλκίδας είναι ένα εύγλωττο παράδειγμα του πνεύματος της ελληνικής φιλοξενίας, καθώς επίσης και των διαρκώς ισχυροποιούμενων δεσμών μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού λαού. 

Ο σκοπός αυτός ενισχύεται περαιτέρω από το γεγονός ότι ο Σουάτ Αταλίκ ήταν, το 1994, ο πρώτος Τούρκος αθλητής που αγωνίστηκε με ελληνική ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε οποιοδήποτε άθλημα."

Το ματς περιλαμβάνει δύο παρτίδες κανονικού χρόνου σκέψης, τέσσερις παρτίδες γρήγορυ σκακιού («ράπιντ») και οκτώ παρτίδες «μπλιτς», οι οποίες θα διεξαχθούν στις 7,8 και 9 Αυγούστου στη Χαλκίδα.

Επιστροφή