Ο Chef Προτείνει

Μους ταραμά

Μους ταραμά
Ημ/νία προσθήκης: 21 Ιουνίου 2013, 02:00
Ωδή στο ...ούζο



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Καλοκαίρι και ούζο,  αυτά πάνε πακέτο!  Αχ αυτά τα τραπεζάκια έξω, όχι μόνο των μαγαζιών αλλά και των σπιτιών, ακόμα κι αυτών που η ατυχία τά Άφερε να μην έχουν αυλές.
Δεν θέλουμε πολλά πράγματα εμείς οι Έλληνες για νά ΅μαστε ευτυχισμένοι. Μερικά ποτηράκια ούζο, παγάκια να ιδροκοπούν και να λιώνουν στα ποτήρια, καλή παρέα και φυσικά ένα μικρό μεζεδάκι. Κάθε φορά κι άλλο.
Σήμερα θα κάνω το χατίρι σε ένα φιλαράκι που πίνει τα ουζάκια και μου λέει πάντα και του φτιάχνω αυτή την ταραμοσαλάτα που τη λέει ωδή στο ούζο. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 3 κουταλιές λευκό ταραμά
• 1 χονδρή φέτα από σταρένιο ψωμί (μόνο η ψίχα)
• 1/4 από 1 μικρό ξερό κρεμμύδι (προαιρετικά)
• 1/2 ποτήρι νερό
• 2 λεμόνια (χυμός +1/2 κουταλάκι ξύσμα)
• 3/4 κούπας ελαιόλαδο
• Κάπαρη για τη διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μπλέντερ χτυπώ τον ταραμά μαζί με το ψωμί, το κρεμμύδι (αν χρησιμοποιώ) και το νερό για 6-7 λεπτά.
Στη συνέχεια με πολύ σιγανή ροή ρίχνω το λάδι στο μείγμα, ενώ συνεχίζω πάντα να χτυπώ δυνατά τα υλικά στο μπλέντερ.
Σερβίρω αμέσως ή διατηρώ στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.