Ταξίδι στη φύση παρά την κρίση

Ταξίδι στη φύση παρά την κρίση
16 Μαρτίου 2013, 19:10
A+ A-
Οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Αλιβερίου επισκέφτηκαν την ορεινή Αρκαδία.

Τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου, στην ορεινή Αρκαδία, πραγματοποίησαν οι μαθητές της Ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Β΄ τάξης  του 2ου Γενικού Λυκείου Αλιβερίου, με συνοδούς τους καθηγητές Κονδυλία Γλάρου και Στέλιο Λεβέντη.

Οι μαθητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Από το 0 ... στα 1000 - Οικολογικό Πάρκο Πάρνωνα-Μουστού» και με πολλά παιχνίδια, δραστηριότητες και εξερεύνηση στο πεδίο γνώρισαν δύο διαφορετικά οικοσυστήματα: του βουνού και της λιμνοθάλασσας.

Με μια σύντομη ορειβασία από το μοναστήρι της Παναγίας Μαλεβής, στο προστατευμένο, καταπράσινο βουνό του Πάρνωνα μέχρι την Πευκόβρυση ανέβηκαν σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα και γνώρισαν το μοναδικό στην Ευρώπη κωνοφόρο Άρκευθος η δρυπώδης ή Juniperusdrupacea, καθώς και τη χλωρίδα και την πανίδα αυτού του ύψους.

Από τα 1000 μέτρα κατεβήκαν στο 0, στη λιμνοθάλασσα του Μουστού, κοντά στο Άστρος Κυνουρίας, όπου βρίσκουν καταφύγιο μεγάλη ποικιλία υδρόβιων πτηνών και ζώων και είναι πολύτιμος σταθμός αποδημητικών πουλιών.

Το κλείσιμο του προγράμματος έγινε μέσα από δραματοποίηση και σύντομες παρουσιάσεις εργασιών των ομάδων, που έδειξαν πως ευχαριστήθηκαν την ξενάγησή τους, διασκέδασαν, ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν, όσο αφορά τη στάση τους απέναντι στο περιβάλλον.

Η διαμονή έγινε στα ξύλινα σπιτάκια του Δασικού Χωριού στα Άνω Δολιανά, στα 1.180 μ. υψόμετρο, με θέα ολόκληρο σχεδόν το οροπέδιο της Τρίπολης, το Μαίναλο, το Χελμό και την ορεινή Γορτυνία. Στον ελεύθερο χρόνο τους οι μαθητές επισκέφτηκαν το Παλαμήδι, το Ναύπλιο, την Τρίπολη, το Υπαίθριο Μουσείο υδροκίνησης στη Δημητσάνα, την Καρύταινα, τη Μεγαλόπολη και το Άργος

Επιστροφή