Βωμολοχικό καρναβάλι και φέτος στην Αγία Άννα

Βωμολοχικό καρναβάλι και φέτος στην Αγία Άννα
23 Φεβρουαρίου 2014, 09:11
A+ A-
Το καρναβάλι, που έγινε θεσμός και είναι διάσημο στο πανελλήνιο.
Το βωμολοχικό καρναβάλι Αγίας Άννας, στην Βορειοκεντρική Εύβοια, θα διοργανωθεί και φέτος, αφού αποτελεί ένα έθιμο πολλών χρόνων, που έχει κάνει διάσημη την Αγία Άννα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο εορτασμός και φέτος είναι τριήμερος και περιλαμβάνει εκτός από βωμολοχία, κέφι και ξεφάντωμα έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Κατά την διάρκεια του τελευταίου Σαββατοκύριακου της Αποκριάς θα ακούσετε από τους κατοίκους τα παραδοσιακά βωμολοχικά τραγούδια με συνοδεία κιθάρας και τουμπερλεκιού, απολαμβάνοντας ντόπιο τσίπουρο και κρασί στα ταβερνάκια του χωριού. 


Επίσης μπορείτε να ντυθείτε και να πάρετε μέρος σε διάφορα πάρτι μασκέ, που διοργανώνονται. Η αποκορύφωση του καρναβαλιού ολοκληρώνετε την Καθαρά Δευτέρα με την εμφάνιση των βωμολόχων καρναβαλιστών.
Ντυμένοι με άκρως προκλητικές ενδυμασίες συνοδεύουν τα αυτοσχέδια άρματα στην κεντρική πλατεία του χωριού, τραγουδώντας τα παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια.


Στην κεντρική πλατεία θα υπάρχει άφθονο κρασί και σαρακοστιανοί μεζέδες για όλους τους επισκέπτες, ενώ θα μπορείτε να διασκεδάσετε και να χορέψετε μαζί με τους ντόπιους βωμολόχους καρναβαλιστές !
Στις φωτογραφίες στιγμιότυπα από το περσινό καρναβάλι της Αγίας Άννας.

Επιστροφή