ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Εμεινε ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής!

ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Εμεινε ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής!
24 Απριλίου 2014, 20:19
A+ A-
Κέρδισε τον Κολοσσό και έχασε η Ελευσίνα!
Ολα δεξιά ήρθαν στην προτελευταία αγωνιστική της Α1 για τον Ικαρο Χαλκίδας. Εκανε το...χρέος του και νίκησε τον Κολοσσό Ρόδου στο κλειστό Τάσος Καμπούρης, ενώ η Ελευσίνα ηττήθηκε στη Δράμα με 81-68 και όλα θα κριθούν για την παραμονή στην τελευταία αγωνιστική.

Στο παιχνίδι που τέλειωσε πριν από λίγο στη Χαλκίδα, παίχτηκε ελεύθερο μπάσκετ όπως μαρτυρά και το τελικό 96-88. Ο Ικαρος σούταρε με το εκπληκτικό 72% εντός παιδιάς και εκμεταλλεύτηκε τα διπλάσια λάθη του Κολοσσού (18 έναντι 9). Ευτύχησε να έχει σε φοβερή μέρα τον Ασκα που σημείωσε 26 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν Γκαγκαλούδης με 17, Ρίτσαρντς με 16 και Ρόμπερσον με 15 πόντους. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Χόπκινς με 28 πόντους.

Ο Ικαρος ξεκίνησε καλά, αλλά στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου βρέθηκε να χάνει με ένα πόντο. Ενα μίνι ξέσπασμα προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου του έδωσε διαφορά εννιά πόντων και δεν κινδύνευσε παρά ένα λεπτό πριν τη λήξη, όπου ο Χόπκινς μείωσε στους τρεις με τρίποντη βόμβα. Οι παίκτες του Γιαπλέ φάνηκαν ψύχραιμοι, όμως, και με εύστοχες επιθέσεις σε συνδυασμό με την αστοχία του Κολοσσού πήραν το ματς.

Τώρα, το σενάριο της παραμονής είναι δύσκολο να γίνει πραγματικότητα, αλλά ο Ικαρος οφείλει να το παλέψει. Παίζει στην Πυλαία με τον πολύ καλό ΠΑΟΚ, αλλά το τεράστιο (και πρώτο στη σεζόν, αν επιτευχθεί) διπλό δεν του αρκεί. Θα πρέπει να ηττηθεί και η Ελευσίνα, η οποία αγωνίζεται στην έδρα της με την ομάδα έκπληξη της φετινής σεζόν (μαζί με τον ΚΑΟΔ), την Κηφισιά. Ετσι, όλοι ελπίζουμε πια σε ένα ...θαύμα!

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 42-43, 69-62, 96-88.

ΙΚΑΡΟΣ (Γιαπλές): Ρόμπερσον 15, Γούντολ 3 (1), Άσκα 26, Σάτον 14 (1), Γκαγκαλούδης 17 (3), Σπανός 5 (1), Τολιόπουλος, Βουγιούκας, Ρίτσαρντς 16, Μπέμπης, Δουζόδης, Περσίδης.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Κουταλιανός): Παπαντωνίου 5 (1), Τσαρ 11 (3), Ματσαμάς, Γεωργαλλής, Χόπκινς 28 (4), Σμιθ 14, Στεφανίδης 2, Σίμπσον 5, Κακαρούδης 16 (2), Πάντιτς 2, Νάτσφεϊ 5 (1). 

Επιστροφή