Παγωμένη μαργαρίτα φράουλας

Παγωμένη μαργαρίτα φράουλας
25 Ιουλίου 2014, 10:30
A+ A-
Σε τούτη τη θάλασσα


*Της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Κάποτε έλεγα πως είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια χώρα τόσο όμορφη σαν την Ελλάδα. Πως ήμαστε ευλογημένοι μΆ αυτό το ατέλειωτο καλοκαίρι μας, το λαμπρό ήλιο, τα πιο νόστιμα φρούτα, τα πιο μοσχοβολιστά μυρωδικά, την πανέμορφη θάλασσα, τις μαγικές παραλίες. Τώρα μάλλον αυτά ακούγονται σαν εκείνο το μήνυμα στην τηλεόραση ή σαν τη  διαφήμιση της χώρας μας στην Ιαπωνία -αξίζει να τη δείτε στο διαδίκτυο. Ωραία, απαστράπτουσα, αλλά τρόμαξα να αναγνωρίσω τη πατρίδα μας κι ενώ δεν έχω -πιστέψτε με- σκοπό να σας μελαγχολήσω, θα κλείσω με τους στίχους του μεγάλου μας Σεφέρη που μου ήρθαν ...ανεξήγητα στο νου.

«…κολυμπώντας στα νερά τούτης της θάλασσας / κι εκείνης της θάλασσας / χωρίς αφή / χωρίς ανθρώπους / μέσα σε μια πατρίδα που δεν είναι πια δική μας / ούτε δική σας…».



Παγωμένη μαργαρίτα φράουλας

Χρειάζομαι:

• 800 γραμ. φραόυλες κομμένες στη μέση + για τη γαρνιτούρα
• 1/2 κούπα λευκή τεκίλα
• 1/2 κούπα ζάχαρη
• 4 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού
• 4 κουταλιές χυμός λάιμ ή λεμόνι

Τι κάνω:

Πολτοποιώ όλα τα υλικά στο μπλέντερ και περνάω το μείγμα από ψιλή σίτα. Παγώνω στην κατάψυξη τουλάχιστον 24 ώρες και τη σερβίρω παγωμένη με μερικές φράουλες γαρνιτούρα.


Η μαργαρίτα είναι ένα από τα πιο γνωστά καλοκαιρινά κοκτέιλ τεκίλας, που στην κλασική της μορφή περιέχει χυμό λάιμ και ένα λικέρ πορτοκαλιού, σερβίρεται με πάγο, σε χαμηλό ανοιχτό ποτήρι που το στόμιό του είναι πασπαλισμένο με χοντρό αλάτι ή ζάχαρη. Εγώ πρόσθεσα φράουλα και την έκανα γρανίτα. Οσοι θέλουν να απολαύσουν την παραπάνω συνταγή χωρίς αλκοόλ ας αντικαταστήσουν την τεκίλα με χυμό πορτοκαλιού.

Επιστροφή