Χοιρινά παϊδάκια σε πικάντικη σάλτσα

Χοιρινά παϊδάκια σε πικάντικη σάλτσα
1 Αυγούστου 2014, 10:59
A+ A-
Του φεγγαριού


*Της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Τόσα τραγούδια της πατρίδας μας λένε για τΆ αυγουστιάτικο φεγγάρι και το υμνούν. Απολαύστε τον αυγουστιάτικο ουρανό και τούτο το φεγγάρι με όλες τις αισθήσεις. Ξαπλώστε με παρέα στην αμμουδιά, κοιτάξτε τον έναστρο ουρανό με το πιο λαμπρό φεγγάρι του χρόνου, ανοίξτε καλά τα μάτια και ονειρευτείτε. Ναι, καλά διαβάσατε ονειρευτείτε με τα μάτια ανοιχτά γιατί όπως γράφει ο ποιητής: «Ζούμε αληθινά μόνο στα όνειρα που βλέπουμε ξύπνιοι». Ένα τέτοιο όνειρο, ονειρεμένο, ονειρικό είναι και τούτο το φεγγάρι. Απολαύστε το όλον τον Αύγουστο.



Χοιρινά παϊδάκια σε πικάντικη σάλτσα

Χρειάζομαι:

• 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια
• 2 κουταλιές μέλι
• 2 κουταλιές μαύρες σταφίδες
• 2 κουταλιές μουστάρδα
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 1/3 κούπας ξίδι μπαλσάμικο
• 1/3 κούπας whiskey (ουίσκι)
• 1/2 λάιμ (ξύσμα και χυμός)
• 2 κουταλιές Worcestershire (γουόστερ σος)
• 1 κούπα κέτσαπ
• 2 κουταλάκια πάπρικα καπνιστή
• 1/4 κούπας  ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

Τι κάνω:

Ετοιμάζω τη μαρινάτα για το κρέας ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Τοποθετώ μέσα τα παϊδάκια και αφήνω για 6-8 ώρες στο ψυγείο. Μεταφέρω σε ταψί σε μονή στρώση το κρέας και ρίχνω επάνω τα υγρά της μαρινάτας. Ψήνω για 1 περίπου ώρα στους 170 βαθμούς. Στα μισά του χρόνου θα γυρίσω το κρέας. Σερβίρω με λευκό ρύζι.


Το ουίσκι που χρησιμοποιώ στη συγκεκριμένη συνταγή  είναι αμερικάνικου τύπου και πολλοί ίσως το καταλάβατε και από τη γραφή. Το καπνιστό άρωμα που έχει πάει γάντι σΆ αυτή τη μαρινάτα. Εσείς πάλι βάλτε ό,τι σας αρέσει ακόμα και κρασί ή μπίρα αντί γιΆ αυτό.

Επιστροφή