Κρέμα με φρούτα του δάσους

Κρέμα με φρούτα του δάσους
28 Αυγούστου 2014, 02:00
A+ A-
Καλή αρχή!



της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου




Και νά ‘μαστε πάλι εδώ παρέα να τα λέμε. Ελπίζω όλοι λίγο πιο ξεκούραστοι και να τολμήσω να πω και λίγο πιο αισιόδοξοι.
Πώς τα περάσατε; Λιγοστοί  εφέτος αυτοί που έκαναν διακοπές, αλλά ελπίζω όλοι να πήραμε τις ανάσες μας στη θάλασσα. Και πώς να το κάνουμε, ωραίος ο ήλιος της πατρίδας μας. Η θάλασσα και το φως μάς κάνουν πάντα να σκεφτόμαστε πως όλα μπορούν να πάνε και καλύτερα. Θα το εκφράσω σαν ευχή και σαν ξόρκι μαζί και θα μείνω σήμερα σ’ αυτό: Ναι, όλα μπορούν να πάνε καλύτερα.
Άντε καλό κουράγιο σε όλους μας.


Χρειάζομαι:

Για την κρέμα:
• 4 κρόκους αβγών
• ½  κούπα ζάχαρη
• 2 κούπες γάλα
• 5 κουταλιές κόρν φλάουρ
• 1 κούπα κρέμα γάλακτος
• 2 βανίλιες
• 1 κουταλιά βούτυρο γάλακτος

Για τη σάλτσα φρούτων:
• 500 γραμ. φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα)
• 10 κουταλιές ζάχαρη

Τι κάνω:
Σε κατσαρολάκι ανακατεύω με σύρμα όλα τα υλικά της κρέμας πάνω από χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει. Τοποθετώ στο ψυγείο μέσα σε μπολ να παγώσει.
Στο μεταξύ πολτοποιώ τα μισά φρούτα  και τα ανακατεύω με τη ζάχαρη. Αφήνω να πάρουν βράση και να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας πάνω από μέτρια φωτιά. Προσθέτω τα υπόλοιπα ολόκληρα φρούτα και αφήνω ίσα να πάρουν βράση. Κατεβάζω και αφήνω να κρυώσουν.
Σερβίρω πάνω από την κρέμα.

Επιστροφή