Νέες καταγγελίες σε βάρος της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χαλκίδας

Νέες καταγγελίες σε βάρος της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χαλκίδας
11 Αυγούστου 2014, 17:45
A+ A-
Από τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλο.

Ο ... χορός των καταγγελιών σε βάρος της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χαλκίδας, από τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλο, καλά κρατεί. Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής καταγγέλλει νέες παρανομίες από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Καρούζο, για τις οποίες ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας κ. Βορίδη.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του βουλευτή είναι το εξής:

«Παρατυπιών και αναξιοκρατίας το κεφάλαιον» συνεχίζεται στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Χθες έγινε σύνθεση προτάσεων για υπηρεσιακό Συμβούλιο, με επιλεκτική πρόταση ΤΕ στη λίστα, και βέβαια με επιλεκτικούς αποκλεισμούς «ενοχλητικών» Τ.Ε Νοσηλευτικής.

Όλα έγιναν με αυθαίρετες ερμηνείες του αντίστοιχου νόμου και κατάφορη παραβίασή του. Αποτελεί προσβολή για όλους τους ΤΕ που έχουν διά νόμου εξομοιωθεί με τους ΠΕ τουλάχιστον για τα υπηρεσιακά. Αποτελεί προσβολή για το νοσηλευτικό σώμα που περιμένει την αξιοκρατία για να πάρει κουράγιο για την προσφορά στο Νοσοκομείο. Αποτελεί προσβολή για το σύνολο του Νομού της Εύβοιας που φιλοξενεί το δεύτερο σε μέγεθος ΤΕΙ της χώρας. Προκαλεί γέλιο το γεγονός ότι ο ίδιος ο Διοικητής είναι Τ.Ε…!

Ο Τ.Ε Διοικητής αποκλείει επιλεκτικά ομοιόβαθμούς του από την πρόταση για Υπηρεσιακό Συμβούλιο, ως ακατάλληλους. Και γιατί όλα αυτά; Μόνο για να ευνοηθούν κάποιοι/κάποιες. 

Ο Τ.Ε Διοικητής, υπό κατηγορία για αδίκημα περί την υπηρεσία με δικάσιμο, παρέσυρε το Δ.Σ του Νοσοκομείου και τον Υποδιοικητή της Καρύστου κ. Μίχο, να προτείνουν το προτελευταίο άτομο της λίστας, επίσης υπό κατηγορία, από την προηγούμενη Διοικήτρια, για Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Πρόκειται για την επιτομή της αναξιοκρατίας, του νεποτισμού και της αλαζονείας.

Στη συνέχεια από τα 10 άτομα της λίστας προτάθηκαν για το Υπηρεσιακό το πρώτο, το δεύτερο και το ένατο. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους πολίτες και τους εργαζόμενους. 

Ενημέρωσα προσωπικά τον Υπουργό κ. Βορίδη. Η ευθύνη πλέον βαρύνει το Υπουργείο Υγείας που είναι ενήμερο από καιρό για πολλά. Εκτιμώ πολύ, ότι διέταξε έλεγχο τόσο από τους Ελεγκτές Υγείας όσο και την Επιτροπή Προμηθειών για τα καταγγελλόμενα. Ωστόσο, ο κ. Καρούζος δείχνει να αγνοεί τον Υπουργό και τις οδηγίες που έχει. Για πόσο ακόμα;»

Επιστροφή