Σκληρό βίντεο- Ο αποκεφαλισμός του Αμερικανού δημοσιογράφου από τους Τζιχαντιστές

Σκληρό βίντεο- Ο αποκεφαλισμός του Αμερικανού δημοσιογράφου από τους Τζιχαντιστές
20 Αυγούστου 2014, 13:54
A+ A-
Απειλούν με νέα δολοφονία online.
Σε απίστευτης βαρβαρότητας πράξεις προχωρούν οι Τζιχαντιστές, οι οποίοι αποκεφάλισαν live έναν Αμερικανό δημοσιογράφο και δημοσιοποίησαν το σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο. 

Σε αυτό, απεικονίζεται ο δημοσιογράφος Τζέιμς Φόλεϊ, ο οποίος είχε πιαστεί όμηρος από τους οπαδούς της Τζιχάντ και δίπλα του ένας Τζιχαντιστής με κουκούλα που μιλάει άπταιστα αγγλικά.

Πριν πεθάνει, ο Φόλεϊ βγάζει ένα λόγο με τον οποίο καλεί τους Αμερικάνους να σκεφτούν τις πράξεις τους και δηλώνει ότι ο πραγματικός δολοφόνος είναι η αμερικανική κυβέρνηση. Ωστόσο, το κείμενο του λόγου του φαίνεται να έχει υπαγορευτεί από τους δολοφόνους του.

Στη συνέχεια παίρνει το λόγο ο Τζιχαντιστής, ο οποίος απειλεί τον Μπάρακ Ομπάμα πως θα συνεχιστούν οι εκτελέσεις πολιτών της Αμερικής, αν δεν σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές στο Ιρακ. Μάλιστα, δείχνουν το πρόσωπο ενός ακόμη δημοσιογράφου-κρατουμένου, του Στίβεν Σότλοφ, τον οποίο ισχυρίζονται πως θα αποκεφαλίσουν επίσης, αν οι Αμερικάνοι δεν υποχωρήσουν.

Στο τέλος του βίντεο, ο Τζιχαντιστής παίρνει το μαχαίρι και σφάζει στο λαιμό τον Φόλεϊ. 

Ηδη, η Αμερικανική κυβέρνηση έκανε λόγο για φρικιαστικό βίντεο, το οποίο, όμως, ελέγχει για τη γνησιότητά του, ενώ εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του δημοσιογράφου. 

Οι συγγενείς του θύματος κάνουν έκκληση στους απαγωγείς να μη σκοτώσουν άλλους αθώους στο Ιράκ και η μητέρα του τόνισε χαρακτηριστικά: "Ποτέ δεν ήμασταν πιο υπερήφανοι για τον γιο μας Jim. Έδωσε τη ζωή του προσπαθώντας να εκθέσει τον κόσμο τα δεινά του λαού της Συρίας". 

Προειδοποιούμε ότι το βίντεο είναι πολύ σκληρό και καλούμε όσους είναι κάτω από 18 ετών να μην το παρακολουθήσουν.

Επιστροφή