Εύκολη μπουγάτσα

Εύκολη μπουγάτσα
19 Σεπτεμβρίου 2014, 02:00
A+ A-
Στον καλύτερο κόσμο


της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Πάντα βλέποντας τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, αυτό το χαρούμενο μελίσσι να ξεχύνεται στους δρόμους τα πρωινά με γέλια και ξεφωνητά, θυμάμαι και μελαγχολώ, όχι τα χρόνια που πέρασαν αλλά για τις υποσχέσεις που δίναμε τότε και δε κρατήσαμε. Κυρίως για τα όνειρα που κάναμε θεωρώντας πως θα αλλάζαμε τον κόσμο και θα τον φτιάχναμε καλύτερο λέει, για μας και τα παιδιά μας. Και τώρα που κάναμε πια παιδιά που θέλουν κι εκείνα να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, και κοντεύουν να κάνουν δικά τους παιδιά, ο κόσμος άλλαξε κι έγινε χειρότερος. Δε ρίχνω το φταίξιμο σε κανένα παρά μόνο σε μας που κάναμε τα όνειρα και ψάχνω να βρω το λάθος. -Αυτός ο κόσμος δεν αλλάζει με τίποτα- το είπε κι ο Μάνος, μην ψάχνεις δεν ήταν ποτέ στο χέρι μας. Αν ένας άνθρωπος δεν μπορεί νΆ αλλάξει τον κόσμο τουλάχιστον να προσπαθήσει να αλλάξει ο ίδιος μέσα του, είχε πει ο Κομφούκιος. Μήπως είναι καιρός να ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία;


ΥΛΙΚΑ:
6-7 φύλλα κρούστας
2 κουταλιές  βούτυρο
1 κουτί μεγάλο γάλα ζαχαρούχο
Νερό
Κανέλα για το τελείωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βουτυρώνω μικρό ταψάκι. Ανοίγω το πρώτο φύλλο και με πινέλο το βουτυρώνω ελαφριά, και το σπρώχνω μαλακά από τη μια πλευρά να σουρώσει, έτσι τσαλακωμένο το ακουμπώ στη μια άκρη του ταψιού. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να καλυφθεί όλο το ταψί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσει το φύλλο (30 λεπτά).
Στο μεταξύ αδειάζω το γάλα σε μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας σαν μεζούρα το κουτί του γάλακτος το γεμίζω 2 φορές νερό και το προσθέτω στο μπολ. Ανακατεύω καλά το μείγμα και το αδειάζω πάνω στο φύλλο που μόλις έχω βγάλει από το φούρνο. Συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα (περίπου 25 λεπτά).

Αυτή η μπουγάτσα είναι πολύ γρήγορη, νόστιμη και χωρίς αβγά. Είναι βέβαια αρκετά γλυκιά. Παρόλα αυτά όσοι θέλετε μπορείτε να την πασπαλίσετε και με άχνη ζάχαρη.

Επιστροφή