Εύκολη μπουγάτσα
19 Σεπτεμβρίου 2014, 02:00
ΥΛΙΚΑ:
• 6-7 φύλλα κρούστας
• 2 κουταλιές βούτυρο
• 1 κουτί μεγάλο γάλα ζαχαρούχο
• Νερό
• Κανέλα για το τελείωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βουτυρώνω μικρό ταψάκι. Ανοίγω το πρώτο φύλλο και με πινέλο το βουτυρώνω ελαφριά, και το σπρώχνω μαλακά από τη μια πλευρά να σουρώσει, έτσι τσαλακωμένο το ακουμπώ στη μια άκρη του ταψιού. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να καλυφθεί όλο το ταψί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσει το φύλλο (30 λεπτά).
Στο μεταξύ αδειάζω το γάλα σε μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας σαν μεζούρα το κουτί του γάλακτος το γεμίζω 2 φορές νερό και το προσθέτω στο μπολ. Ανακατεύω καλά το μείγμα και το αδειάζω πάνω στο φύλλο που μόλις έχω βγάλει από το φούρνο. Συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα (περίπου 25 λεπτά).
• Αυτή η μπουγάτσα είναι πολύ γρήγορη, νόστιμη και χωρίς αβγά. Είναι βέβαια αρκετά γλυκιά. Παρόλα αυτά όσοι θέλετε μπορείτε να την πασπαλίσετε και με άχνη ζάχαρη.
Στον καλύτερο κόσμο
της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
ΥΛΙΚΑ:
• 6-7 φύλλα κρούστας
• 2 κουταλιές βούτυρο
• 1 κουτί μεγάλο γάλα ζαχαρούχο
• Νερό
• Κανέλα για το τελείωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βουτυρώνω μικρό ταψάκι. Ανοίγω το πρώτο φύλλο και με πινέλο το βουτυρώνω ελαφριά, και το σπρώχνω μαλακά από τη μια πλευρά να σουρώσει, έτσι τσαλακωμένο το ακουμπώ στη μια άκρη του ταψιού. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να καλυφθεί όλο το ταψί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσει το φύλλο (30 λεπτά).
Στο μεταξύ αδειάζω το γάλα σε μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας σαν μεζούρα το κουτί του γάλακτος το γεμίζω 2 φορές νερό και το προσθέτω στο μπολ. Ανακατεύω καλά το μείγμα και το αδειάζω πάνω στο φύλλο που μόλις έχω βγάλει από το φούρνο. Συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα (περίπου 25 λεπτά).
• Αυτή η μπουγάτσα είναι πολύ γρήγορη, νόστιμη και χωρίς αβγά. Είναι βέβαια αρκετά γλυκιά. Παρόλα αυτά όσοι θέλετε μπορείτε να την πασπαλίσετε και με άχνη ζάχαρη.