Πίτα μελένια

Πίτα μελένια
26 Σεπτεμβρίου 2014, 02:00
A+ A-
Θα σας αρέσει σίγουρα


της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου




ΥΛΙΚΑ:
2 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα λάδι
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού
1/2 κούπα μέλι διαλυμένο σε 1/2 κούπα νερό
2 1/2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα σταφίδες μαύρες
2 κουταλιές κανέλλα τριμμένη
2 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπώ το λάδι με τη ζάχαρη στο μίξερ για 4 λεπτά, συνεχίζω με όλα τα υγρά χτυπώντας συνεχώς καλά. Κοσκινίζω το αλεύρι με τα μυρωδικά και το μπέικιν και αφού χαμηλώσω την ταχύτητα στο σιγανό τα προσθέτω στο μίξερ. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί ρίχνω τις σταφίδες  και ανακατεύω καλά. Σε τετράγωνο ταψί 16 εκ. στρώνω χαρτί ψησίματος και το περνάω με λίγο λάδι. Αδειάζω το μείγμα και ψήνω για 40 λεπτά περίπου στους 160ο βαθμούς.

Επιστροφή