Εξιχνιάστηκαν τρεις ληστείες σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών

Εξιχνιάστηκαν τρεις ληστείες σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών
21 Σεπτεμβρίου 2014, 15:45
A+ A-
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός εκ των δύο τουλάχιστον δραστών.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, τρεις υποθέσεις ληστειών σε σπίτια, που διαπράχθηκαν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2013 στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών Εύβοιας.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες, 29χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την Ανακρίτρια Χαλκίδας, για διάπραξη ληστειών από κοινού και κατΆ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση Νομοθεσίας περί Όπλων.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 29χρονος μαζί με τουλάχιστον έναν ακόμη συνεργό του, ενέχονται στις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:

1. Την 15-12-2013 περίπου στις 9 το βράδυ, διέπραξαν ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στο σπίτι τους, στην περιοχή της Πλατάνας Ευβοίας. Οι δράστες με την απειλή μαχαιριού και κατσαβιδιού, ακινητοποίησαν τα θύματα τους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

2. Την 25-12-2013 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στα Πολιτικά Ευβοίας. Οι δράστες με την απειλή κυνηγητικού όπλου και μαχαιριού, αφαίρεσαν δύο χρυσές βέρες, ένα ρολόι χειρός και το χρηματικό ποσό των 100 περίπου ευρώ.

3. Την 26-12-2013 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος ζευγαριού στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας. Οι δράστες με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού, ακινητοποίησαν τα θύματα τους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν εμπλοκής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Επιστροφή