Μεγάλο το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού στην Εύβοια

Μεγάλο το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού στην Εύβοια
2 Οκτωβρίου 2014, 09:00
A+ A-
Ανακοίνωση από τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Ακριώτη.

Πολύ μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα με τον καταρροϊκό πυρετό  των αιγοπροβάτων στην Εύβοια από την εικόνα που είχαν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Διοίκησης υποστηρίζει ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ακριώτης σε ανακοίνωσή του.

Ο κ. Ακριώτης συμμετείχε στην  σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής  Διεύθυνσης Εύβοιας με θέμα την ενημέρωση των κτηνοτρόφων του νομού για τον καταρροϊκό πυρετό των αιγοπροβάτων και επισημαίνει –μεταξύ άλλων- τα εξής:

1) Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από την εικόνα που είχε η υπηρεσία της Περ. Διοίκησης.

2) Υπήρξε ουσιαστική καθυστέρηση στην ενημέρωση αφού το πρόβλημα είχε ξεκινήσει και διαπιστωθεί από τον Μάη.

3) Δεν υλοποιήθηκαν προληπτικά μέτρα – δεδομένης αντικειμενικά της έλλειψης  φαρμάκων (αντιβιοτικά και  εμβόλια)  όσον αφορά την  ποσότητα  αυτών - προς αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού ζητήματος.

4) Δεν αντιμετωπίσθηκαν αποτελεσματικά  με τους ενδεδειγμένους ψεκασμούς οι εστίες ανάπτυξης των εντόμων –φορέων της μόλυνσης  των ζώων ( κουνούπια – σκνίπες)  .

5) Οι υπηρεσίες δεν γνωρίζουν που εναποτίθενται τα ψόφια ζώα, αν  γίνεται υγειονομική ταφή ή  καίγονται σε πιστοποιημένους κλίβανους,  γεγονός που ενέχει κινδύνους για δημιουργία παράπλευρων προβλημάτων που μπορούν να συσχετισθούν με θέματα βιοασφάλειας του πληθυσμού.

Επιστροφή