Καθησυχαστική ανακοίνωση για τον ιό έμπολα από το Νοσοκομείο Χαλκίδας

Καθησυχαστική ανακοίνωση για τον ιό έμπολα από το Νοσοκομείο Χαλκίδας
24 Οκτωβρίου 2014, 20:35
A+ A-
"Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών".

Η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας εξέδωσε καθησυχαστική ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει  τους πολίτες ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και διαχείρισης υπόπτων περιστατικών για τον ιό EBOLA.

Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας Γιάννης Καρούζος, τονίζονται τα εξής:

Έχει ενημερωθεί το προσωπικό του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας από τον πρόεδρο της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων ιατρό κ. Χαλιώτη και έχει γίνει επίδειξη εφαρμογής Μέτρων Αυξημένης Προστασίας από τη νοσηλεύτρια της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων κα Λαζαράκη.

Το Γενικό Νοσοκομείου Χαλκίδας  διαθέτει ειδικό χώρο υποδοχής και αντιμετώπισης ύποπτων περιστατικών, στα Έκτακτα Εξωτερικά Ιατρεία λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται και είναι  εξοπλισμένο με τα απαραίτητα υλικά Μέτρων Αυξημένης Προστασίας.  

Άμεσα θα καλυφθούν και οι ανάγκες σε ειδικό εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου. Έχει επίσης πραγματοποιηθεί ενημέρωση από την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας για την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών.

Οι ενημερώσεις του προσωπικού του Νοσοκομείου και των υπολοίπων Μονάδων Υγείας, θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με στόχο την ασφαλή διαχείριση ύποπτων περιστατικών με την καθοδήγηση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.»

Επιστροφή