Διχάζει η ενέργεια των φοιτητών να αδειάσουν σκουπίδια στο γραφείο του αντιπρύτανη

Διχάζει η ενέργεια των φοιτητών να αδειάσουν σκουπίδια στο γραφείο του αντιπρύτανη
27 Νοεμβρίου 2014, 07:45
A+ A-
Άλλοι συμφωνούν και άλλοι διαφωνούν. Διαβάστε ρεπορτάζ με πολλές δηλώσεις για το θέμα. 
Απίστευτες σκηνές εκτυλίχτηκαν πρόσφατα στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όταν φοιτητές εισέβαλαν στην Πρυτανεία, αδειάζοντας δύο σακούλες με σκουπίδια πάνω στο γραφείο του αντιπρύτανη Αντώνη Καλοκαιρινού!

Η κίνηση των φοιτητών ήταν πρωτοφανής και έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του Πανεπιστημίου, από πλευράς καθαριότητας, αλλά και για τις τελευταίες ενέργειες του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη και την άρνησή του να συναντηθεί με τους φοιτητικούς συλλόγους.

Το θέμα προβλήθηκε ιδιαίτερα, όπως είναι φυσικό, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και προκάλεσε ποικίλα σχόλια στην κοινή γνώμη, την αντίδραση της οποίας επιχείρησε να ανιχνεύσει το egnomi.gr., κάνοντας ρεπορτάζ στους δρόμους της Χαλκίδας, με το ερώτημα:

Πώς κρίνετε την ενέργεια των φοιτητών να αδειάσουν σκουπίδια στο γραφείο του αντιπρύτανη; Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις, άλλοι συμφωνούν και άλλοι όχι. 

Διαβάστε παρακάτω τι μας είπαν:


Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου πιστεύει ότι στη ζωή χρειάζεται καμιά φορά να φτάνει κανείς στα άκρα, για να βρει το δίκιο του και τονίζει: "Δεν κατηγορώ τους φοιτητές για την πράξη τους, συμφωνώ μαζί τους."


Μαθήτρια Λυκείου είναι η Έστα Γιογιού και δηλώνει: " Δεν ήταν καθόλου κομψή αυτή η ενέργεια. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά των φοιτητών ήταν παρατραβηγμένη. Μπορούσαν να διαμαρτυρηθούν με πιο ήπιο τρόπο."


Απόλυτα σύμφωνος με την πράξη των φοιτητών είναι ο Χουσεϊν Κίτογλου, ο οποίος επισημαίνει: "Πολύ καλά έκαναν οι φοιτητές, γιατί μόνο έτσι θα αντιληφθεί ο πρύτανης πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο και θα ενδιαφερθεί για τη λύση του."


Την ίδια διατύπωσαν οι μαθήτριες Παρασκευή Καλαφάτη και Χριστίνα Κοντζίνου, οι οποίες σχολίασαν: " Έκαναν πολύ καλά οι φοιτητές για να καταλάβει ο πρύτανης πόσο άσχημα είναι τα πράγματα με την καθαριότητα στο Πανεπιστήμιο και να αντιληφθεί ότι είναι αδύνατο να συνυπάρξει κάποιος με τα σκουπίδια."


Ο πιο μεγάλος σε ηλικία απ΄αυτούς που μας μίλησαν ήταν ο μεσίτης Τάσος Καρλατήρας, ο οποίος θεωρεί ακραία την συμπεριφορά των φοιτητών, αλλά δεν παρέλειψε να σημειώσει: "Την ευθύνη για τέτοιες συμπεριφορές την έχει το σύστημα, διότι μονός καβγά δεν γίνεται. Όταν δεν λειτουργεί τίποτε σωστά παρουσιάζονται τέτοιου είδους αντιδράσεις. Ωστόσο διαφωνώ και με την πράξη των φοιτητών και πιστεύω ότι έχασαν το δίκιο τους."

Επιστροφή