Προκρίθηκαν οι «ισχυροί» στο κύπελλο

Προκρίθηκαν οι «ισχυροί» στο κύπελλο
26 Νοεμβρίου 2014, 16:34
A+ A-
Δείτε ποιοι πέτυχαν τα γκολ των νικητών
Οι ομάδες της ανώτερης κατηγορίας της Εύβοιας, ο Ολυμπιακός και ο ΑΟ Ν. Αρτάκης επικράτησαν των ομάδων της Β' κατηγορίας και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός παίζοντας με σοβαρότητα  νίκησε στα Βασιλικά τον τοπικό Ατρόμητο με 3-0 και θα αγωνιστεί για 15η φορά στους «4» του θεσμού μετά από 8 χρόνια (η τελευταία του συμμετοχή σ' αυτή τη φάση ήταν την περίοδο 2006-07).

Πρωτος δημιούργησε φάσεις στην αντίπαλη εστία  ο Ολυμπιακός με τον Σκριβάνο και τον Μαστροκώστα και η υπεροχή του μετουσιώθηκε με γκολ στο 36' όταν από κόρνερ του Σκριβάνου ο Γιάννης Μεταξάς ...κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Αντωνίου.  Στη συνέχεια ο Ατρόμητος προσπάθησε ν' αντιδράσει και απείλησε την εστία του Γκόγκου αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι ερυθρόλευκοι στο Β' ημίχρονο με οργανωμένη άμυνα κράτησαν μακριά από την εστία τους τους γηπεδούχους που συνέχισαν την προσπάθειά τους να ισοφαρίσουν. Ο Ολυμπιακός, όμως,  ήταν αυτός που γινόταν επικίνδυνος στις επιθέσεις του και είχε ένα δοκάρι στο 72' με σουτ του Μουσάι ενώ στο τελευταίο 10λεπτο βρήκε στόχο άλλες δυο φορές με τον Αλέξη Ευσταθίου (φωτό) που πετυχε και τα δυο γκολ στο 83 και στο 87', το δεύτερο με θαυμάσια εκτέλεση φάουλ.

Ο ΑΟΝΑ στο Γυμνό κέρδισε τον Ολυμπο με 1-0, χωρίς να κάνει καλή εμφάνιση. Η ομάδα του Γυμνού ήταν καλύτερος κι έχασε μεγάλη ευκαιρία να μπει στα ημιτελικά απέναντι στον κυπελλούχο της Εύβοιας που απέκλεισε και τον ΑΟΧ στην προηγούμενη φάση.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν θαυμάσια στο πρώτο 45λεπτο όπου δυο φορές βρέθηκαν φάτσα με το γκολ σε ανεπανάληπτα τετ-α-τετ αλλά απέτυχαν να προηγηθούν στο σκορ, κάτι που έκανε η ομάδα της Αρτάκης δυο λεπτά μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου από στημένη φάση. Ο Γίγας εκτέλεσε το φάουλ και ο Κάραλης που είχε τρυπώσει στην άμυνα του Ολυμπου πέτυχε με κεφαλιά το  μοναδικό γκολ του αγώνα κι έστειλε τον ΑΟΝΑ στην ημιτελική φάση για 5η φορά τα τελευταία 6 χρόνια.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε ακόμη από την αποχώρηση, λόγω τραυματισμού,  του Καραχάλιου (ΑΟΝΑ) πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο και τις δυο κόκκινες που έδειξε ο κ. Φώτης στον Μαστροκώστα (68') της Αρτάκης και τον Πάττα (74') του Ολύμπου.

ΟΙ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΩΡΑ Αγωνιζόμενες ομάδες ΓΗΠΕΔΟ
26/11/14 14:30 ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ Α.Ο. Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ 0-1
26/11/14 14:30 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Χ. 0-3
03/12/14 14:30 ΑΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΕΝΩΣΗ  ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΠΑΡΚΟ ΛΑΟΥ
03/12/14 14:30 ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ Α.Π.Κ.Ο. ΔΡΟΣΙΑΣ Ν.ΛΑΜΨΑΚΟΥ

• Στην ημιτελική φάση ο ΑΟ Ν. Αρτάκης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το νικητή του αγώνα ΑΕΚ-Ιστιαία και ο Ολυμπιακός Χ. -επίσης εκτός έδρας-το νικητή του αγώνα Ελλήσποντος - Δροσιά.


Επιστροφή