Έσκαβαν για να βρουν αρχαία στον Ελικώνα Βοιωτίας

Έσκαβαν για να βρουν αρχαία στον Ελικώνα Βοιωτίας
16 Δεκεμβρίου 2014, 13:30
A+ A-
Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, ηλικίας 46, 45 και 40 ετών.

Σε δασικοί περιοχή του όρους Ελικώνα Βοιωτίας έσκαβαν για να βρουν αρχαία τρεις Έλληνες, ηλικίας 46,45 και 40 ετών, αλλά εντοπίστηκαν από αστυνομικούς, το μεσημέρι της Κυριακής 14 Δεκεμβρίου και συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα άντρες της Ασφάλειας Λιβαδειάς εντόπισαν τους τρεις κατηγορούμενους, να διενεργούν, με την χρήση σκαπτικών εργαλείων και κρουστικού μηχανήματος, παράνομη ανασκαφή βάθους τριών περίπου μέτρων, με σκοπό την ανεύρεση αρχαιοτήτων


Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα εργαλεία της ανασκαφής ( τρυπάνια, φτυάρια, ιμάντες, ανιχνευτής μετάλλων, γεννήτρια παραγωγής ρεύματος κλπ), καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα και το φορτηγό με το οποίο μετακινήθηκαν οι συλληφθέντες στην περιοχή.

Οι τρεις άντρες κατηγορούνται για παράβαση Νομοθεσίας περί Προστασίας Αρχαιοτήτων καιεν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Αρχαιολογική Υπηρεσία Θηβών για την διενέργεια αυτοψίας.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων στην διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Επιστροφή