Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης επέστρεψε τον μισθό Ιανουαρίου μόλις τον έλαβε

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης επέστρεψε τον μισθό Ιανουαρίου μόλις τον έλαβε
24 Ιανουαρίου 2015, 12:39
A+ A-
Είναι σίγουρα ο πρώτος βουλευτής που το έκανε, ελπίζουμε να μην είναι και ο μοναδικός.
Όπως είναι γνωστό οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και γενικά των λειτουργών του Δημοσίου προκαταβάλλονται. Με βάση αυτό το γεγονός καταβλήθηκε ο μισθός Ιανουαρίου στους βουλευτές, αλλά η εσπευσμένη προκήρυξη εκλογών και η διάλυση της Βουλής σημαίνει ότι τον Ιανουάριο (για τον οποίο πληρώθηκαν) είχαν πάψει να είναι βουλευτές, ούτε εργάστηκαν στη Βουλή.

Άρα πρέπει κανονικά να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που εισέπραξαν. Την αρχή έκανε ο πρώην βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης, ανταποκρινόμενος πρώτος στην εντολή επιστροφής των χρημάτων που έλαβε ως αποζημίωση για τον μήνα Ιανουάριο, οπότε και η Βουλή είναι κλειστή. 

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο πρώην βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ «επέστρεψε, ως όφειλε, μετά την απόφαση του Προέδρου της Βουλής, τη βουλευτική αποζημίωση του μηνός Ιανουαρίου». 

Ειδικότερα, ο κ.Αναγνωστάκης αναφέρει ότι ολοκλήρωσε τη διαδικασία επιστροφής των 5.256 ευρώ, που προέβλεπε έκδοση τραπεζικής επιταγής υπέρ του ελληνικού Δημοσίου, κατάθεσή της στη ΔΟΥ Χαλκίδας και αποστολή αντιγράφων στο Τμήμα Εκκαθάρισης Αποζημιώσεων και Δαπανών της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής».

Παραθέτει μάλιστα τους σχετικούς αριθμούς της τραπεζικής επιταγής και του διπλοτύπου είσπραξης ως εξής: Τραπεζική επιταγή Εθνικής Τράπεζας, με αριθμό ΓΔ 55709803-3, Διπλότυπο είσπραξης με α/α 1683 ΔΟΥ Χαλκίδας.

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης ήταν ο πρώτος που επέστρεψε την αμοιβή του ως βουλευτής για τον μήνα Ιανουάριο του 2015. Ελπίζουμε το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι βουλευτές και να μην κάνουν κάποιοι ...το κορόιδο.

Επιστροφή