ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ο 35χρονος κλέφτης πιάστηκε 14 μήνες μετά την κλοπή

ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ο 35χρονος κλέφτης πιάστηκε 14 μήνες μετά την κλοπή
29 Ιανουαρίου 2015, 07:30
A+ A-
Βρέθηκαν στην κατοχή του μέρος των κλοπιμαίων, ένα πιστόλι και μία επαναληπτική καραμπίνα.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής φωτοβολταϊκών συστημάτων και πλήθους ηλεκτρικών συσκευών και εργαλείων, η οποία διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 2013, από εξοχικό σπίτι, στην περιοχή Μύλοι Μεσσαπίων Εύβοιας.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθη την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, στον Λιμνιώνα Ευβοίας, ένας 35χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και παράνομη οπλοκατοχή.

Ο 35χρονος κατηγορείται ότι διέρρηξε το εξοχικό σπίτι και δύο αποθήκες, ιδιοκτησίας 55χρονου και έκλεψε φωτοβολταϊκά συστήματα, ηλεκτρικές συσκευές και εργαλεία, καθώς και άλλα οικιακά ηλεκτρικά είδη, η αξία των οποίων προσδιορίστηκε από τον παθόντα στις 300.000 περίπου ευρώ.   

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση -  αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 35χρονου.

Μάλιστα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας πραγματοποίησαν διαδοχικές έρευνες σε διαμέρισμα, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αποθήκη του συλληφθέντα, στην περιοχή του Λιμνιώνα Ευβοίας, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:


Δώδεκα μπαταρίες φωτοβολταϊκών συστημάτων, δύο μετατροπείς τάσεως ρεύματος, ένα πιστόλι με την γεμιστήρα του, τύπου replica και ένα  κυνηγετικό όπλο (επαναληπτική καραμπίνα). 

Τα όπλα ο 35χρονος τα κατείχε παράνομα, ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν προϊόντα της διαπραχθείσας κλοπής και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Επιστροφή