Αλήθεια ποιος ενοχλήθηκε για το οικόπεδο του ΔΑΡΙΓΚ;

Αλήθεια ποιος ενοχλήθηκε για το οικόπεδο του ΔΑΡΙΓΚ;
25 Φεβρουαρίου 2015, 10:30
A+ A-
Ο Κώστας Χαϊνάς θέτει ερωτήματα, μετά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

* Γράφει ο Κώστας Χαϊνάς, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θέσαμε το θέμα του οικοπέδου της ΔΑΡΙΓΚ, ένα οικόπεδο 52 στρεμμάτων μέσα στη Χαλκίδα, το οποίο μεταβιβάσθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς, αφού ήταν ο μοναδικός διεκδικητής στον τελευταίο πλειστηριασμό, με απόντες τον Δήμο Χαλκιδέων και την Περιφέρεια, παρά τις αντίθετες αποφάσεις των αντίστοιχων Συμβουλίων, για λόγους οικονομικούς όπως είπαν.

Έτσι λοιπόν θέσαμε το θέμα του οικοπέδου εκ νέου στο ΠΣ για να δούμε την δυνατότητα αξιοποίησής του σε συνεργασία με το νέο ιδιοκτήτη. 

Και μάλιστα εκφράσαμε το επιχείρημα ότι η συνεννόηση με το νέο ιδιοκτήτη έχει βάση και είναι ρεαλιστική, αφού το δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της Τράπεζας. 

Και η πλειοψηφία αυτή προέκυψε με την ανακεφαλαιοποίηση της, με χρήματα του ελληνικού λαού, αφού επιβάρυναν το χρέος της χώρας.

Εάν λοιπόν υπάρχει η πολιτική βούληση μπορεί να γίνει και η συνεννόηση, εάν η ιδιοκτησία αποτελέσει εμπόδιο για την συνεννόηση με την Τράπεζα Πειραιώς. Γιατί το μείζον πρόβλημα είναι η συνέχιση της μη αξιοποίησής του οικοπέδου και για τα επόμενα πολλά χρόνια, λόγω του βιομηχανικού χαρακτηρισμού της συγκεκριμένης χρήσης. Και η πρόταση είναι απλή.

Ο Δήμος να καταρτίσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο, όπου θα περιγράφονται οι χρήσεις και γενικά η αξιοποίηση των κτισμάτων και των οικοπέδων και σε συνεννόηση με το νέο ιδιοκτήτη και τη σύμφωνη γνώμη του, να χρηματοδοτηθεί το έργο με Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.

Και η συγκεκριμένη πρόταση που κατέθεσα είναι να αναθέσουμε στις υπηρεσίες της Περιφέρειας να εξετάσει τους τρόπους και τις δυνατότητες χρηματοδότησης του έργου στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ. Έτσι όλοι θα έχουν όφελος και κυρίως η πόλη και η κοινωνία της Χαλκίδας, αφού σε μια μεγάλη έκταση που σήμερα είναι αποκλεισμένη, αύριο μπορούν να δημιουργηθούν πολλές κοινωνικές, εμπορικές, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, προς όφελος των κατοίκων της.

Τι ενόχλησε και ποιους ενόχλησε λοιπόν το θέμα ;

Δεν θέλουν να αξιοποιηθεί το οικόπεδο προς όφελος της κοινωνίας της πόλης ;

Καλύτερα δεν μας λένε τι ακριβώς θέλουν να γίνει το οικόπεδο της ΔΑΡΙΓΚ για να ξέρουμε ο καθένας τις προθέσεις του ;

 

Επιστροφή