Σε επιφυλακή οι εργαζόμενοι των Τσιμέντων

Σε επιφυλακή οι εργαζόμενοι των Τσιμέντων
9 Δεκεμβρίου 2010, 11:01
A+ A-
Μετά την εκφόρτωση τσιμέντου από την Τουρκία, οι εργαζόμενοι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Τσιμέντο από την Τουρκία εισήχθη στο λιμάνι της Χαλκίδας και οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αποκλεισμό του λιμανίου χθες.

Διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην εισαγωγή τσιμέντου από τρίτες χώρες τη στιγμή που στην Εύβοια βρίσκονται δύο τσιμεντάδικα, τα οποία υπολειτουργούν και θα έπρεπε τουλάχιστον να καλύπτουν τη μειωμένη τοπική ζήτηση.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις τα σωματεία των εργοστασίων, η Ομοσπονδία τους και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εξέδωσαν ανακοίνωση και τονίζουν ότι "ο Αγώνας τώρα ξεκίνησε και θα πολεμήσουμε με όλα τα όπλα που έχουμε στη διάθεση μας και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδος".

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:   

"Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010 , όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Τσιμέντων της Ελλάδος, η Ομοσπονδία Τσιμέντων και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας με την μέγιστη συμβολή  των Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας και Μηλάκι Αλιβερίου, Ελευσίνας, Καμαρίου κ.λ.π. προχώρησαν σε αποκλεισμό του Λιμανιού της Χαλκίδας, αντιδρώντας στην εισαγωγή Τσιμέντου που γίνεται από τρίτες χώρες (π.χ. Τουρκία).

Στο Νομό που βρίσκονται 2 Τσιμεντάδικα αλλά και στη Χώρα (Ελλάδα), που έχει κατά κεφαλή τη μεγαλύτερη παραγωγή Τσιμέντου, εισάγεται Τσιμέντο !!!!!

Την  εποχή της λεγόμενης κρίσης που η οικοδομή πάτωσε και τα εργοστάσια Τσιμέντου υπολειτουργούν, δεν μας φτάνει το Τσιμέντο !!!!!

Την ώρα που η πολιτεία αδιαφορεί για το χάσιμο θέσεων εργασίας (πάνω από 2000 εργαζόμενοι την τελευταία πενταετία), σε ένα κλάδο που έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην Εθνική Οικονομία εισάγοντας χρήματα και την ώρα που οι ενδιαφερόμενοι Βιομήχανοι σφυρίζουν αδιάφορα, οι εργαζόμενοι μπαίνουν μπροστά.

Τα Σωματεία, η Ομοσπονδία Τσιμέντων, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, διαμηνύουν σε άπαντες τους ενδιαφερόμενους και Φορείς, ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχιστούν οι δυναμικές παρεμβάσεις, όχι μόνο για το δικό τους συμφέρον αλλά και για το συμφέρον της Εθνικής Οικονομίας και εν τέλει αυτής της ταλαιπωρημένης Χώρας.

Ο Αγώνας τώρα ξεκίνησε και θα πολεμήσουμε με όλα τα όπλα που έχουμε στη διάθεση μας και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδος."

Επιστροφή