Ποτό

Πού θα πιείτε ποτό

Πού θα πιείτε ποτό
13 Αυγούστου 2016, 00:36
Η διασκέδαση στη Χαλκίδα είναι εντελώς διαφορετική το χειμώνα απ’ ό,τι το καλοκαίρι, γι’ αυτό καλό θα ήταν να τα δούμε ξεχωριστά.

Η νυχτερινή κίνηση γυρνάει γύρω από το κέντρο της πόλης το χειμώνα, όπου ο κόσμος είναι σαφώς λιγότερος από το καλοκαίρι, αλλά δεν παύουν να υπάρχουν καλές επιλογές.

ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

 

Στο κέντρο της πόλης, άνοιξε στα τέλη του 2011 το Καφωδείο, το οποίο προσανατολίζεται σε έντεχνα ακούσματα.

Απέναντι από τα δικαστήρια, σε ένα στενάκι, είναι το Boheme, το οποίο έχει πολύ όμορφη διακόσμηση και προτείνεται στους λάτρεις της πιο ποιοτικής μουσικής, κυρίως ξένης. κοντά του, στην οδό Βαρατάση, βρίσκεται από τα τέλη του 2015 το Boggart που παίζει ωραία μουσική (rock, jazz και άλλα) και διακρίνεται για τα ποιοτικά ποτά του. 

 

Στην παραλία τώρα, ξεχωρίζουν το Yacht, το Frenzi, το Πέτρινο και το Cinema δίπλα στη γέφυρα. Τα δύο πρώτα είναι πολύ κοντά στο ύφος (καναπέδες και τα συναφή) και παίζουν mainstream μουσική, ίσως κάποια ελληνικά πιο αργά. 

 

Το Πέτρινο είναι σαφώς μέσα στα bar που μαζεύουν κόσμο και έχει αβαντάζ τη φοβερή θέα από τα ψηλά του πατώματα (αν βρεις να κάτσεις). Το Cinema ενδείκνυται περισσότερο για να κάτσεις σε τραπεζάκι, παρά για να «παίξεις» στην μπάρα, και έχει ανανεωθεί ηλικιακά προς τα κάτω. Νέα άφιξη το 2013 έκανε το Negro που μαζεύει τον κόσμο του χάρις σε ένα χαλαρό στιλ. Παρόμοια φάση και στο Namas επί της παραλίας, που άνοιξε το 2014.

Στο Πάνθεον επί της παραλίας μπορείς να πιεις το κρασάκι σου και να ακούσεις χαλαρή μουσική. Το 2012 κατέφθασε και το Momento που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα γλυκά του.

Χαλαρό στιλ και ποιοτική μουσική λανσάρει και η Οδός Ονείρων που βρίσκεται στην οδό Τσιριγώτη.

Φυσικά, δυνατά παίζει και ο πεζόδρομος της Τζιαρντίνι με το Temple (mainstream), το Plan B (πιο ψαγμένες μουσικές), το Ρεξ (παραδοσιακό καφενείο) και το Giardini που δεν έχει διαμορφώσει κάποιο μουσικό χαρακτήρα. Στο παλιό ναυτικό όμιλο, πάλι επί του πεζόδρομου, είναι το Stavento με την προνομιακή του και γνωστά κομμάτια να παίζουν από τον dj. Η ποεντάδα αυτή πάντως ενδείκνυται περισσότερο για καλοκαίρι.

Καθαρές μπυραρίες είναι το Red Fox που είναι στον πεζόδρομο της Τζιαρντίνι και άνοιξε τον Αύγουστο του 2014 και το Γαλατικό Χωριό λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης κοντά στα Τένις (περιοχή Παπαθανασίου).

Δίπλα  στην παλιά γέφυρα, από τη βοιωτική πλευρά, δεσπόζει το Mostar, όπου γίνεται ένας ψιλοχαμός είναι η αλήθεια τα χειμωνιάτικα Σάββατα. Παίζει καθαρά mainstream αγγίζοντας με τα decibel τα όρια του club. Διαθέτει εκλεπτυσμένη διακόσμηση, ενώ οι θαμώνες του θεωρούνται «ο καλός κόσμος» της πόλης με τα καλά τους (=ωραίες παρουσίες) και τα κακά τους (=κάπως επιτηδευμένη στάση). Κοντά του είναι το Π που θυμίζει φοιτητοκατάσταση και έχει ρακομελάκι δυνατό!

Ψηλά στο Κάστρο του Καράμπαμπα, μπορείς να επισκεφθείς το Τουριστικό για την ωραία του θέα. Πιο χαλαροί ρυθμοί και αρκετές νεαρές παρουσίες.

Το καλοκαίρι του 2013 άλλη μια περιοχή της Χαλκίδας απέκτησε ζωή. Η πλατεία της Αγίας Παρασκευής (κοντά στη σχολή του πεζικού) με το παραδοσιακό καφενείο Καραγκιόζης. Χαλαρό ποτό και παρεΐστικη διάθεση χωρίς ...ντάμπα-ντούμπα.  

Στα club τώρα, υπάρχει το Code στη Λιανή Αμμο και ελληνάδικα, όπως το Vardin στο Μύτικα.

Bar-Club για το καλοκαίρι 

Οσον αφορά στα μπαρ, τα περισσότερα από τα χειμερινά είναι ανοικτά και το καλοκαίρι. Πόντους κερδίζουν όλα όσα βρίσκονται στην παραλία, το Mostar και το Τουριστικό, τα οποία εκμεταλλεύονται τους καλοκαιρινούς τους χώρους. Το 2016 άνοιξε και το Asteria στην ομώνυμη πλαζ στη βοιωτική πλευρά

Της μόδας το 2011 έγινε ο πεζόδρομος στην οδό Ερμού. Σήμερα πια υπάρχει το Tzanneto's bar για λίγους και ...φανατικούς, και το "Ραντεβού στο Παγκάκι". Το πλακόστρωτο είχε την άνοδο και πτώση του, αλλά παραμένει μια καλή επιλογή για ποτάκι το καλοκαίρι.

Ομως, ο Ιούνιος του 2012 ήταν σημαδιακός και για έναν ακόμη πεζόδρομο στη Χαλκίδα, αυτόν στο Κόκκινο Σπίτι (Τζιαρντίνι). Το Stavento ξαναάνοιξε τις πύλες του το 2012 μετά από δύο χρόνια απουσίας Πριν από αυτό, είχαν φροντίσει δύο ακόμη bar να δώσουν ζωή στον πεζόδρομο και να διαμορφώσουν έναν άλλο πόλο διασκέδασης στην πόλη. Ο λόγος για το Giardini και το Plan B, ενώ κολλητά δίπλα τους βρίσκεται και το παραδοσιακό καφενείο ΤΟ ΡΕΞ. Αξίζει μια βόλτα προς τα εκεί.

Καθαρά καλοκαιρινά bar, θα βρεις στις Αλυκές. Sabbia, Bora-Bora, Ιππόκαμπος, και Da Luz κινούνται στο ίδιο στιλ πάνω-κάτω. Αξίζει να πας μέχρι εκεί και σίγουρα θα βρεις κάτι που θα σου αρέσει.

Στα club, η ζωή μεταφέρεται εκτός Χαλκίδας και συγκεκριμένα στη Γλύφα που είναι δίπλα στην Υψηλή Γέφυρα. Ερχόμενος από Αθήνα συναντάς πρώτα το Gaz, που έχτισε τη φήμη του ως ένα club που πλησιάζει τα αθηναϊκά πρότυπα. Μετά είναι το Mist και το καλοκαίρι του 2013 άνοιξε το Thalassa Live που έχει live ελληνική μουσική (μπουζούκια κοινώς!).

Αναζητείστε κι άλλες επιλογές στον επαγγελματικό κατάλογο του egnomi.gr