Κάθε νομός να έχει πρότυπο πειραματικό σχολείο

Κάθε νομός να έχει πρότυπο πειραματικό σχολείο
7 Μαΐου 2011, 13:35
A+ A-
Πρόταση του Συμεών Κεδίκογλου στη Βουλή.

Πολύ θετικό βήμα χαρακτήρισε ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου την επανασύσταση των πρότυπων πειραματικών σχολείων, κατά την παρέμβασή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την επεξεργασία του σχετικού νομοσχεδίου.

Ως προς την κατανομή τους στην επικράτεια, που σύμφωνα με το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας, καθορίζεται με υπουργική απόφαση, ο βουλευτής πρότεινε κάθε νομός να έχει πρότυπο πειραματικό σχολείο.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι οφείλουμε να παράσχουμε αυτή τη δυνατότητα στην ελληνική περιφέρεια και να έχουν και τα παιδιά και οι καθηγητές εκεί, εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αυτή την ευκαιρία.

Στο τελευταίο σημείο της παρέμβασής του, υπεραμυνόμενος τις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, εισηγήθηκε προς την Υπουργό η εισαγωγή των μαθητών στα πρότυπα πειραματικά γυμνάσια να γίνεται με εξετάσεις, όπως και για το λύκειο.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ο βουλευτής: " Αφού το κάνουμε, να το κάνουμε σωστά και να μην το φοβηθούμε. Κάθε άλλος τρόπος, πλην των εξετάσεων, ενέχει τον κίνδυνο μη αξιοκρατικών πρακτικών."

Επιστροφή