"Αγανακτισμένοι" και στη Χαλκίδα

Αγανακτισμένοι και στη Χαλκίδα
25 Μαΐου 2011, 12:02
A+ A-
Ποιοι αγανακτισμένοι Χαλκιδέοι θα διαμαρτυρηθούν σήμερα στις 6μ.μ στον Αγ. Νικόλαο.

Los Indignados (οι αγανακτισμένοι) λέγεται το κίνημα που ξεκίνησε να οργανώνεται στο διαδίκτυο πριν μερικούς μήνες, ως αντίδραση στην οικονομική κρίση της Ισπανίας και σήμερα έφτασε να απαριθμεί τα 350.000 μέλη. Οι αγανακτισμένοι Ισπανοί βγήκαν στους δρόμους σε πάνω από 50 πόλεις της χώρας τους και απαίτησαν ριζοσπαστικές αλλαγές, διαμαρτυρόμενοι αυθόρμητα και καταλαμβάνοντας τις κεντρικές πλατείες των μεγάλων ισπανικών πόλεων.

Τώρα το κίνημα αυτό εμφανίστηκε και στην Ελλάδα και καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις ειρηνικής διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων, που επιτάσσει το μνημόνιο και της οικονομικής κρίσης. Η οργάνωση έγινε μέσω facebook και συγκεκριμένα του γκρουπ «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα», το οποίο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έφτασε τα 3.241 μέλη. Ωστόσο, άγνωστο υπό ποιες συνθήκες, το γκρουπ διαγράφηκε από το facebook με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός στο διαδίκτυο και οι χρήστες να κάνουν λόγο για «χουντικές μεθόδους». Η είδηση μάλιστα της διαγραφής έφτασε μέχρι το CNN.

Σήμερα το γκρουπ «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» βρίσκεται και πάλι σε λειτουργία, απαριθμώντας μάλιστα αυτή τη στιγμή 23.230 μέλη. Ανάλογα γκρουπ έχουν δημιουργηθεί και σε άλλες μεγάλες ελληνικές πόλεις καλώντας τους συμπολίτες τους να μαζευτούν σήμερα στις 6 το απόγευμα στις κεντρικές πλατείες των πόλεών τους.

Στη Χαλκίδα οι Αγανακτισμένοι Χαλκιδέοι έχουν δημιουργήσει δύο γκρουπ, εκ των οποίων το ένα απαριθμεί 200 μέλη και το άλλο 24. Η ομάδα διευκρινίζει ότι δεν σχετίζεται με κόμμα, σύλλογο ή ο,τιδήποτε άλλο και καλεί τους Χαλκιδέους στην πλατεία του Αγ. Νικολάου σήμερα στις 6.00 μ.μ, σε μία ειρηνική σύναξη, όπου ο καθένας θα εκφράζει «τον εαυτό του και μόνο».

Μεταξύ των χρηστών που έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν είδαμε τον δημοτικό σύμβουλο Διαμάντη Γεωργούλη, τη ραδιοφωνική παραγωγό Ράνια Πάλλη, τον ασφαλιστή Βασίλη Αθηναίο, τη δικηγόρο Ντίνα Ρήγα, την σκηνοθέτη Ράνια Νταλαχάνη, τον πολιτικό μηχανικό Γιάννη Σακελλαράκη, τον υπάλληλο της ΔΕΠΑ Νίκο Καρατζά, τον τεχνολόγο-ακτινολόγο Ανδρέα Μελισσαρόπουλο και πολλούς άλλους.

«Σσσς σιγά μην τους ξυπνήσουμε» έλεγαν ειρωνικά οι Ισπανοί κάθε φορά που αναφέρονταν σε εμάς και την ελληνική απραξία απέναντι στα γεγονότα. Μένει μόνο να δούμε αν τελικά θα επιβεβαιωθούν ή αν αντίθετα θα αποδείξουμε ότι ...ξυπνήσαμε.

 

Επιστροφή