Μους γιαουρτιού με ανανά και ακτινίδια

Μους γιαουρτιού με ανανά και ακτινίδια
3 Ιουνίου 2011, 07:32
A+ A-
Ελαφριά και νόστιμα για τώρα το καλοκαίρι.

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου

Το καλοκαιράκι είναι εδώ και κάνει τα πάντα για να μας ξελογιάσει. Τα ρούχα έχουν γίνει πολύ πιο ελαφριά και το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και με τα μαγειρέματά μας. Αυτό δε σημαίνει καθόλου ότι θα πεινάσουμε ή δε θα γευτούμε τις νοστιμιές του Ιουνίου που είναι και πολλές. Η ίδια η εποχή υπαγορεύει τις ελαφριές γεύσεις με λαχανικά και φρούτα που προσφέρει πλουσιοπάροχα. Συνοδεύω τις δημιουργίες μου, γλυκές και αλμυρές  με γιαούρτι δροσερό και πολύ ωφέλιμο, τροφή  που καταφέρνει και συνδυάζεται με όλα! 

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
400 γραμ. φρέσκο ανανά σε κομματάκια
2 ακτινίδια σε ροδέλες
2 κουτ. γλυκού ξύσμα μοσχολέμονου (λάιμ)
300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γραμ. κρέμα γάλακτος 
4 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
8 κουτ. σούπας νερό.

EKTEΛΕΣΗ:
Ρίχνω τη ζελατίνη στο μισό νερό και αφήνω να σταθεί για 5 λεπτά. Στο μεταξύ ζεσταίνω το υπόλοιπο νερό μέχρι να κάψει και αφού τραβήξω από τη φωτιά διαλύω μέσα το μείγμα της ζελατίνης ανακατεύοντας καλά. Χτυπώ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ και προσθέτω την άχνη.
Ενσωματώνω απαλά στο γιαούρτι τη σαντιγύ, το ξύσμα και το διάλυμα της ζελατίνης. Προσθέτω τα κομματάκια τού ανανά και τυχόν χυμούς που έχει βγάλει κατά την κοπή του. Τοποθετώ σε μπολ και αφήνω στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες. Σερβίρω γαρνίροντας με ακτινίδιο.

To κλου της συνταγής
Μπορώ να χρησιμοποιήσω κονσέρβα ανανά. ΣΆ αυτή την περίπτωση θα αντικαταστήσω το νερό με σιρόπι ανανά. Αν θέλω ελαφρύτερο αποτέλεσμα και το γιαούρτι και η κρέμα που θα χρησιμοποιήσω μπορεί να είναι χαμηλών λιπαρών.

Επιστροφή