Σπανακόπιτα μπουρέκι

Σπανακόπιτα μπουρέκι
17 Ιουνίου 2011, 08:09
A+ A-
Μια παραδοσιακή συνταγή.

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου


Στροφή έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη μαγειρική.

Ο κόσμος ολόκληρος έχει αγκαλιάσει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

Είναι ωραίο να πειραματιζόμαστε, δημιουργώντας ευφάνταστα πιάτα.  Καλό, όμως, είναι να θυμόμαστε τις ρίζες μας και μετά από κάθε περιπλάνηση να επιστρέφουμε σ’ αυτές πλούσιοι σε εμπειρίες και επομένως δημιουργικοί μα και σοφότεροι.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
• 1 κιλό σπανάκι (πλυμένο, καθαρισμένο)
• 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
• 3 πράσα ψιλοκομμένα
• 2 κρεμμύδια  ψιλοκομμένα
• 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• 1 μαραθόριζα  ψιλοκομμένη
• 4 αβγά χτυπημένα
• 250 γραμ. τυρί φέτα χονδροτριμμένη
• 1/2 κούπα τραχανά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
• 1 κούπα νερό
• 1/2 κουταλάκι αλάτι, 2 κουταλιές ξύδι, 1/3 κούπας λάδι, 1 αβγό, 3 κούπες αλεύρι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω όλα τα υλικά και ζυμώνω μαλακό ζυμάρι. Το σκεπάζω και ετοιμάζω τη γέμιση. Αχνίζω το σπανάκι για 8 λεπτά. Σοτάρω στο λάδι όλα τα λαχανικά, κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά.
Ανοίγω λεπτό φύλλο, το αλείφω με 1 κουταλιά λάδι, βάζω γέμιση και τυλίγω σε ρολό αφού διπλώσω πρώτα μέσα τις άκρες. Ψήνω σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Απολαύστε την!

Επιστροφή