Αριστοφάνης και τεχνολογία στα Κριεζά

22 Ιουνίου 2011, 07:45
A+ A-
Εντυπωσιακή εκδήλωση λήξης στο Γυμνάσιο, με αρχαία κωμωδία και ιντερνετικές συνδέσεις!


Γονείς, καθηγητές και μαθητές στο Γυμνάσιο Κριεζών απόλαυσαν την κωμωδία "Νεφέλαι" του Αριστοφάνη, με ηθοποιούς μαθητές του σχολείου, στη γιορτή λήξης των μαθημάτων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Μπορεί το έργο του Αριστοφάνη να έκλεψε την παράσταση, αφού όλοι γέλασαν με την ψυχή τους, ωστόσο η εκδήλωση περιλάμβανε και ζωντανές συνδέσεις με άλλα σχολεία, μέσω του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα ,σε ζωντανή σύνδεση με το Γυμνάσιο Εκάλης, ο Διευθυντής του Σχολείου Ηλίας Κουρκουλάκος, στα πλαίσια της συνεργασίας που είχαν τα δύο σχολεία μίλησε για το Διαδικτυακό ραδιόφωνο.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο διαδικτυακές συνδέσεις μέσω του προγράμματος Skype με εικόνα και ήχο, κάνοντας χρήση του βιντεοπροβολέα του σχολείου και της λευκής οθόνης που στήθηκε για το σκοπό αυτό, με το Γυμνάσιο Καμπάνη Κιλκίς, όσο και με το Μουσικό Γυμνάσιο της Ρόδου.

Στη ζωντανή σύνδεση με το Μουσικό Γυμνάσιο της Ρόδου, καθηγητές και μαθητές που βρίσκονταν εκεί, έπαιξαν και τραγούδησαν 2 παραδοσιακά τραγούδια τα οποία και αφιέρωσαν στο γυμνάσιο Κριεζών.

Λίγο πριν κλείσει η γιορτή, με τα φώτα σβηστά και καθισμένοι μπροστά στο πανί προβολής, προβλήθηκε ένα μικρό βίντεοαφιερωμένο στους μαθητές της ΓΆ τάξης με υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) από τις διάφορες φετινές δράσεις, όπως το Διαδικτυακό Ραδιόφωνο, η αποκριάτικη γιορτή, τα περιβαλλοντικά προγράμματα και το θέατρο.

Το βίντεο επιμελήθηκε ο καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου Φαίδων Καραμπατσόλης. Στη αρχή της γιορτής είχε απευθύνει σύντομο χαιρετισμό η διευθύντρια Κατερίνα Καραμάνου.

Η γιορτή έκλεισε με τη χορευτική ομάδα του Γυμνασίου, η οποία χόρεψε σύγχρονο χορό με θέμα: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα του παιδιού» (φωτό κάτω). Στο τέλος, οι μαθητές της ΓΆ τάξης αποχαιρέτισαν το Γυμνάσιο με δυο τραγούδια, τα «είμαι ακόμα παιδί» και «φιλαράκια».




Επιστροφή