Ρολάκια με κοτόπουλο και σάλτσα ντομάτας

Ρολάκια με κοτόπουλο και σάλτσα ντομάτας
25 Ιουνίου 2011, 18:30
A+ A-
Εποχή ιδανική για τραπεζάκια έξω...




* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου

Το φαγητό της ασχετοσύνης, της τεμπελιάς, της αγγαρείας και της ξεπέτας, το καταλαβαίνεις με την πρώτη. Το φαγητό της τυποποίησης, της ψευτιάς, της κονόμας και της μαζικής εστίασης με την κακή έννοια, το καταλαβαίνεις από μακριά. Οι καιροί είναι δύσκολοι και πλέον αν επιβιώσει κάτι, πιστεύω πως θα είναι η ποιότητα, το μεράκι, η εντιμότητα, το νοιάξιμο, ο κόπος, η αγάπη.  Ο τόπος μας ένα κομμάτι του παράδεισου που έπεσε στη γη, η εποχή ιδανική για τραπεζάκια έξω.  Ας έχουν υπόψη τα παραπάνω οι εστιάτορες και οι μάγειρές τους.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 1 κουτ. σούπας λάδι

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 250 γραμ. ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου

• 100 γραμ. λευκό κρασί

• 180 γραμ. λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα

• 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

• Ελάχιστο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι

• 100 γραμ. κρέμα γάλακτος

• 1 κουταλιά κορν φλάουρ διαλυμένη σε λίγο νερό

• 9 φύλλα κρούστας

• 60 γραμ. βούτυρο λιωμένο

Για τη σάλτσα:

• 1 κουταλιά λάδι

• 1 κρεμμύδι

• 1 σκελίδα σκόρδο

• 250 γραμ. ντοματάκια στο χυμό τους


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι, μόλις μαλακώσει προσθέτω το κοτόπουλο. Ανακατεύω καλά και μετά από 5 λεπτά σβήνω με το κρασί, καρυκεύω, φέρνω σε βρασμό, χαμηλώνω, ρίχνω τα μανιτάρια και το λεμόνι και σκεπάζω, αφήνω για 20 λεπτά. Προσθέτω την κρέμα και το κορν φλάουρ και αφήνω 2-3 λεπτά ακόμη (να δέσει). Κατεβάζω και προσθέτω το φρέσκο κρεμμύδι και το μαϊντανό.

Τοποθετώ 3 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, ραντίζοντας ενδιάμεσα με βούτυρο. Κόβω σε 4 ίσα μέρη. Βάζω λίγο από το μείγμα κατά μήκος της στενής πλευράς και διπλώνω σε ρολάκι σιγουρεύοντας τις άκρες προς τα μέσα. Περνάω την επιφάνεια με βούτυρο και ψήνω στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 15 λεπτά. Σερβίρω με τη σάλτσα ντομάτας που θα φτιάξω βράζοντας τα υλικά μου για 20 λεπτά.

Απολαύστε τα!

Επιστροφή