Δύο δάσκαλοι για έξι τάξεις Δημοτικού!

Δύο δάσκαλοι για έξι τάξεις Δημοτικού!
14 Σεπτεμβρίου 2011, 07:19
A+ A-
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Δημοτικό Σχολείο Φάρου Αυλίδας.

Πολλά χρόνια πίσω γυρίζει φέτος η εκπαίδευση στην Εύβοια. Δεν φτάνει που δεν υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, δεν υπάρχουν και δάσκαλοι! Όσο και αν φαίνεται περίεργο, υπάρχει σχολείο του Καλλικρατικού Δήμου Χαλκιδέων που έχει μόλις δύο δασκάλους για έξι τάξεις και συνολικά 52 παιδιά!!

Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Φάρου Αυλίδας. Πρόβλημα υπάρχει και στο νηπιαγωγείο του Φάρου, αφού για πρώτη φορά φέτος τοποθετήθηκε μία νηπιαγωγός, αντί για δύο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δεχτεί προνήπια.

 Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και των δύο Σχολείων Φίλιππος Χαμαλίδης σε μία δραματική έκκληση περιγράφει το πρόβλημα και επισημαίνει: Το αίτημά μας είναι απλό: Φέρτε δασκάλους να γίνει μάθημα. 

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή του, για να αντιληφθείτε πως έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα.

"Ως πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και νηπιαγωγείου Φάρου Αυλίδος, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την απελπιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο μας.

Το σχολείο, το οποίο πέρυσι λειτούργησε σαν 4-θέσιο, φέτος ξεκίνησε με μόλις δύο (2) δασκάλους για 52 παιδιά !

Από την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου είχαμε διαβεβαιώσεις ότι τουλάχιστον η μία (1) θέση, σε πρώτη φάση, θα καλυφθεί με τις πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών την Δευτέρα 12/9, αφού μάλιστα υπάρχει και αίτηση δασκάλας, που πήρε απόσπαση από το σχολείο μας και θέλει να γυρίσει πίσω.

Φυσικά κανένα κενό δεν καλύφθηκε και τώρα έχουμε σε μία τάξη την Πρώτη την Πέμπτη και την Έκτη τάξη και σε άλλη την Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη τάξη.

Όπως καταλαβαίνεται μάθημα δεν γίνεται με τέτοιες συνθήκες. Τώρα μας λένε ότι θα καλύψουν τα κενά στις 11 Οκτωβρίου!

Επίσης κενό υπάρχει και στο νηπιαγωγείο όπου, ενώ κάθε χρονιά λειτουργούσε σε δύο μικρές αίθουσες και με δύο νηπιαγωγούς, φέτος έστειλαν μόνο μία, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δεχτούμε τα προνήπια.

Και για αυτό το κενό είχαμε διαβεβαιώσεις ότι θα καλυφθεί.

Επειδή δεν δεχόμαστε την κοροϊδία και τα παιχνίδια με την εκπαίδευση και το μέλλον των παιδιών μας, την Τετάρτη 14/9 στην έκτατη συνέλευση των γονέων του δημοτικού σχολείου του Φάρου θα αποφασίσουμε για τις επόμενες ενέργειες μας όπου δεν αποκλείουμε και κινητοποιήσεις

Το αίτημα μας είναι απλό: ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ!!"               

Επιστροφή