Ξήλωναν μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Ξήλωναν μετασχηματιστές της ΔΕΗ
3 Νοεμβρίου 2011, 15:45
A+ A-
Τρεις οι δράστες, που τους αντιλήφθηκε περαστικός. Ειδοποίησε την Αστυνομία και τους έπιασαν.

Συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, τρεις τσιγγάνοι ηλικίας 31, 29 και 14 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες, το πρωί του Σαββάτου, στην περιοχή Αγίου Βλασίου Βοιωτίας, προέβησαν στο ξήλωμα μεταλλικών περιβλημάτων μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η., από δύο ξύλινες κολώνες, που βρίσκονται μέσα σε χωράφια.

Κατά τη διάρκεια του ξηλώματος, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενο οδηγό, ο οποίος ενημέρωσε τηλεφωνικά την Αστυνομία. Οι τσιγγάνοι κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί, ανέβηκαν σε φορτηγό και διέφυγαν προς την περιοχή της Δαύλειας, χωρίς να πάρουν μαζί τους τα περιβλήματα. 

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Τροχαίας Λιβαδειάς, εντόπισαν το φορτηγό να κινείται στην περιφερειακή οδό Δαύλειας με κατεύθυνση προς Δίστομο, το ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους επιβαίνοντες.

Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σιδερένιος λοστός και ένας μηχανισμός φορτοεκφόρτωσης, που έφερε μεταλλική τροχαλία και αλυσίδες.

Επίσης, από το σημείο της απόπειρας κλοπής περισυνελέγησαν δύο μεταλλικά περιβλήματα αντίστοιχων μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. μαζί με τα εξαρτήματά τους, προκειμένου να αποδοθούν στη Δ.Ε.Η.

Το φορτηγό αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες  οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Επιστροφή