Έπιασαν τους ληστές των ηλικιωμένων

Έπιασαν τους ληστές των ηλικιωμένων
3 Νοεμβρίου 2011, 11:34
A+ A-
Τέσσερις Αλβανοί οι δράστες, οι οποίοι είχαν στο ...παλμαρέ τους κλοπές και ληστείες.

Εξαρθρώθηκε  το μεσημέρι της Τρίτης 1 Νοεμβρίου, από την Ασφάλεια της Θήβας, η σπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, μέσα στα σπίτια τους, στο Αμπελοχώρι και στο Λουτούφι Θηβών.

Συνελήφθησαν τέσσερις Αλβανοί, ηλικίας 26,23, 22 και 19 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παράνομη κατοχή και χρήση όπλων. Ο 26χρονος κατηγορείται επίσης και για παράνομη είσοδο στη Χώρα.

Οι αστυνομικοί της Αφάλειας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αφού εντόπισαν αρχικά το κρησφύγετο των δραστών, σε αποθήκη στην αγροτική περιοχή του Λουτουφίου, πραγματοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση  και τους  συνέλαβαν.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο (2) μαχαίρια συνολικού μήκους (27) και (30) εκατοστών, Ένα (1) τσεκούρι με μεταλλική λαβή, Μία (1) κουρευτική μηχανή, προϊόν κλοπής, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, κατοίκων της ευρύτερης περιοχή των Θηβών.

 Το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από 6-10-2011 έως 26-10-2011 διέπραξαν:

  • Την 6-10-2011, κλοπή σε σπίτι στο Λουτούφι Θηβών σε βάρος 94χρονου, από όπου άρπαξαν το κυνηγετικό του όπλο, μία κουρευτική μηχανή, ένα βιβλιάριο τραπέζης και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

  • Την 12-10-2011, κλοπή σε σπίτι στο Λουτούφι Θηβών σε βάρος 83χρονης, από την οποία άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

  • Την 26-10-2011, ληστεία σε σπίτι στο Αμπελοχώρι Θηβών σε βάρος 60χρονου  και της 56χρονης συζύγου του. Με την απειλή όπλων άρπαξαν δύο κινητά τηλέφωνα, ένα χρυσό δακτυλίδι, δύο κάρτες ανάληψης, το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ, καθώς και το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του 60χρονου με το οποίο διέφυγαν. Το αυτοκίμητο βρέθηκε εγκαταλειμμένο την ίδια ημέρα στο Κ.Τ.Ε.Λ. Θηβών και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων το ένα είχε αφαιρεθεί κατά τη ληστεία στο Αμπελοχώρι Θηβών και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, τυχόν ύπαρξη συνεργών τους, καθώς και ο εντοπισμός σημείων απόκρυψης  κλοπιμαίων.

Επιστροφή