Κολπάκια για να κρατήσετε τις μύγες μακριά από το σπίτι σας

Κολπάκια για να κρατήσετε τις μύγες μακριά από το σπίτι σας
24 Μαΐου 2015, 10:54
A+ A-
Πέντε συστατικά, που διώχνουν τις μύγες μακριά.
Το καλοκαίρι, εκτός των πολλών καλών που φέρνει, είναι η εποχή που έρχονται οι μύγες στα σπίτια μας. Οι μύγες, εκτός από ενοχλητικές, είναι ικανές να μεταφέρουν πάνω από 60 διαφορετικές ασθένειες όπως η δυσεντερία, ο τυφοειδής πυρετός, η χολέρα και η γαστρεντερίτιδα; 

Στα πόδια των μυγών προσκολλώνται βακτήρια από τις ακαθαρσίες και τα σκουπίδια, όπου έντομα αυτά συνήθως ευδοκιμούν. Στη συνέχεια οι μύγες μεταφέρουν αυτά τα επικίνδυνα βακτήρια σε κάθε άλλη επιφάνεια προσγειώνονται, όπως τα τρόφιμα, τα ρούχα και τα έπιπλα.

Εκτός από τις βασικές αρχές της προσωπικής υγιεινής και της καθαριότητας του σπιτιού, υπάρχουν και ορισμένα κολπάκια, που μπορείτε να εφαρμόσετε για να κρατήσετε τις μύγες έξω από το σπίτι σας.

Συγκεκριμένα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξής:

Καμφορά: Έχει πολύ αποτρεπτική μυρωδιά για τις μύγες. Απλά τοποθετήστε ένα κομμάτι σε μπολ και βάλτε τα στις τέσσερις γωνίες του δωματίου.

Βασιλικός: Αυτό το αρωματικό φυτό απωθεί τόσο τις μύγες, όσο και τα κουνούπια.

Αιθέρια έλαια: Φυσικά έλαια όπως το λάδι λεβάντας, το έλαιο ευκαλύπτου, το έλαιο μέντας και το έλαιο από λεμονόχορτο, είναι ένας ακόμα πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τις μύγες μακρυά. 

Βουτήξτε ένα κομμάτι πανί ή ένα σφουγγάρι στο λάδι και βάλτε το μέσα σε ένα δοχείο. 

Τοποθετήστε το δοχείο στο δωμάτιο που έχετε μύγες και μετά από λίγη ώρα αυτές θα εξαφανιστούν.

Βότκα: Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, οι μύγες απεχθάνονται την μυρωδιά της βότκας. 

Γαρύφαλλο: Βάλτε 10-15 κλωναράκια γαρύφαλλου σε ένα βαζάκι ή επάνω στο τραπέζι που τρώτε και οι μύγες θα μείνουν μακρυά.

Επιστροφή