Νεανική συμμορία έκλεβε φορτηγά στην περιοχή της Βοιωτίας

Νεανική συμμορία έκλεβε φορτηγά στην περιοχή της Βοιωτίας
24 Μαΐου 2015, 14:21
A+ A-
Συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί, ηλικίας 27, 21, 18 και 16 ετών. Ενέχονται σε 17 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπών.

Από την Ασφάλεια Λιβαδειάς εξαρθρώθηκε νεανική συμμορία, η οποία είχε διαπράξει σωρεία κλοπών φορτηγών, από διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, αλλά και των Ερυθρών Αττικής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τα τέσσερα μέλη της σπείρας, που είναι Έλληνες, ηλικίας 27, 21, 18 και 16 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και κλοπών τροχοφόρων. Επιπλέον ο 18χρονος κατηγορείται και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους ανά περίπτωση, σε συνολικά δεκαεπτά κλοπές και δύο  απόπειρες κλοπών φορτηγών.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της εγκληματικής ομάδας αρχικά προέβαιναν στην κατόπτευση των υποψήφιων «στόχων» τους και ακολούθως με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν και έκλεβαν τα οχήματα, τα οποία ήταν όλα φορτηγά, διαφόρων μαρκών και μοντέλα τουλάχιστον δεκαετίας, τα οποία δεν διέθεταν σύγχρονα αντικλεπτικά συστήματα ασφαλείας.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Επιστροφή