Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Χαλκίδα

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Χαλκίδα
31 Αυγούστου 2015, 08:48
A+ A-
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των πανηγυρικών εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος την ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα γίνει η υποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μάμαντος προερχόμενο από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων Βορείου Ευβοίας.

Στη συνέχεια θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία, θείο κήρυγμα και λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη π. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη, Ιεροκήρυκα της Ιερής Μητρόπολης.

Μετά το τέλος των Ιερών Ακολουθιών θα τελεστούν τα εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου όπου θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικό παζάρι, υπέρ της ενισχύσεως του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου.

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στις 7 το πρωί θα ξεκινήσει ο Όρθρος και θα ακολουθήσει Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη π. Νικοδήμου Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλου της Ιερής μας Μητρόπολης. Στις 5:30 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα τελεστεί εσπερινός και θεία παράκληση.

Την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, θα τελεστεί το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και στις 5:30 το απόγευμα εσπερινός της γιορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου.

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στις στις 7 το πρωί θα ξεκινήσει ο Όρθρος και θα ακολουθήσει Θεία Λειτουργία. Στις 10 το πρωί θα γίνει η αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου από τον Ιερό Ναό και επιστροφή στην Ιερή Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων με πούλμαν.

Όσοι επιθυμούν να συνοδεύσουν το ιερό λείψανο στη Μονή των Ηλίων, μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22210 83254 (κ. Μαρία).

Επιστροφή