Σωρεία παραβάσεων σε κέντρο διασκέδασης της Χαλκίδας

Σωρεία παραβάσεων σε κέντρο διασκέδασης της Χαλκίδας
31 Αυγούστου 2015, 18:20
A+ A-
Δεν έκοβε αποδείξεις και απασχολούσε εννιά εργαζόμενους ανασφάλιστους.

Συντονισμένους ελέγχους πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, την Κυριακή 30 Αυγούστου σε καταστήματα πώλησης αγαθών, εστίασης και κέντρα διασκέδασης σε περιοχές της Χαλκίδαςγια την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής νομοθεσίας σε κέντρο διασκέδασης, σε περιοχή της Χαλκίδας, καθώς σε 69 περιπτώσεις προσφοράς ειδών δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικής πώλησης, συνολικής αξίας 2.760 ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Για την παράβαση αυτή συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία - σε βαθμό πλημμελήματος- ένας 51χρονος , ως διαχειριστής του κέντρου διασκέδασης και 42χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος.

Επιπλέον, από τους 21 εργαζόμενους οι εννέα δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Για τις παραπάνω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., Σ.Ε.Π.Ε. κ.λπ.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Επιστροφή