ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Πάει για τρίτο τελικό η Αρτάκη

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Πάει για τρίτο τελικό η Αρτάκη
7 Οκτωβρίου 2015, 18:54
A+ A-
Απέκλεισε το Λήλα στην παράταση - Περίπατος της Καρύστου στο Πράσινο- Συνεχίζει στους 16 η Σκεπαστή.

Η Κάρυστος έγινε η πρώτη ομάδα που έκοψε νωρίς το εισιτήρο για τους 16 του κυπέλλου Εύβοιας στους σημερινούς αγώνες της Γ' φάσης. Πήρ ε σειρά στη συνέχεια η Σκεπαστή και με συναρπαστικό τρόπο ακολούθησε (μετά από παράταση) η νικήτρια και η φιναλίστ  των δύο τελευταίων ετών Αρτάκη. Δείτε πως διαμορφώθηκε η πρόκρισή τους.


ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ-ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ (2-2) ΠΑΡ. 4-2


Πλώρη για τρίτο τελικό έβαλε ο ΑΟΝΑ βγάζοντας έξω από τους 16 τον ισχυρό Λήλα μετά από ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, ειδικά στο Β' ημίχρονο. Πέρσι η ομάδα της Αρτάκης σταμάτησε τον ΑΟ Χαλκίς ο οποίος δεν είχε χάσει ούτε βαθμό στο πρωτάθλημα μέχρι τον αγωνα κυπέλλου με τον ΑΟΝΑ. Φέτος η ομάδα του Βασιλικού πήγε κι αυτή στην Αρτάκη με το απόλυτο νικών στα παιχνίδια της για το πρωτάθλημα και έχασε, όπως και ο ΑΟΧ, στην παράταση.



Ο Λήλας έχασε και πέναλτι ενώ στην παράταση αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χρηστίδη που μπήκε αλλαγή στο 75' και είδε μετά από 13 λεπτά την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Σέγκου. Στο σκορ προηγήθηκε νωρίς (3') η γηπεδούχος με ένα γκολ ...πλήρους ομαδικού πνεύματος . Μετά από ωραίο συνδυασμό η μπάλα έφθασε στον Λειβαδίτη ο οποίος έδωσε ασίστ στον Βαγγέλη Ανέστη κι αυτός σκοραρε αλλά έτρεξε και έδωσε τα εύσημα στο νεαρό συμπαίκτη του. Στη λήξη του ημιχρόνου ο Λήλας κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μπαλαμπάνη και ευστόχησε ο Αγραφιώτης γράφοβντας το 1-1. 

Μόλις άρχισε το β' 45λεπτο ο Μπράχο κέρδισε κι άλλο πέναλτι σε ανατροπή του αλλά αυτή τη φορά ο Ευαγγελινός απέκρουσε και ...νίκησε τον Αγραφιώτη. Στο 63' ήταν η σειρά της Αρτάκης να κερδίσει πέναλτι που προήλθε πάλι από μπαλιά τρύπα του νεαρού Λειβαδίτη στον Καραχάλιο που ανατράπηκε  στη συνέχεια και κέρδισε το πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο ίδιος κι έκανε το 2-1. Στο 83' κι ενώ η Αρτάκη ήταν πιο επικίνδυνη επιθετικά (είχε και δοκάρι με τον Καραχάλιο), ο Μαστροκώστας του Λήλα εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μπαλαμπάνη και ισοφάρισε σε 2-2 που ήταν και το σκορ της κανονικής διάρκειας.



Στην παράταση οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι εκμεταλλευόμενοι και την αριθμητική τους υπεροχή και πήραν την πρόκρισξ με δυο γκολ που σημειώθηκαν από τον Λούκα με έξοχο πλασέ (100') και τον Κάραλη μετά από έναν ακόμη ωραίο συνδυασμό των παικτών του ΑΟΝΑ (107").


ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ-ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 0-5

Mε εντυπωσιακό τρόπο σφράγισε το εισιτήριο για τους "16" του κυπέλλου η ομάδα της Καρύστου που συνεχίζει ασταμάτητη την πορεία της σε κύπελλο και πρωτάθλημα. Θυμίζουμε ότι στο πρωτάθλημα έχει δύο στα δύο και 6 βαθμούς ενώ στο κύπελλο έχει αγωνιστεί και στις τρεις φάσεις αποκλείοντας το γείτονα ΑΟ Μαρμαρίου, μια ομάδα Α' κατηγορίας (Ζάρκα) και τώρα έδειξε τη δύναμη της με πεντάρα εκτός έδρας, απέναντι σε μια ομάδα που ήταν αήττητη στα τρια φετεινα της ματς όπου είχε δεχθεί μόνο ένα γκολ. Ο Πανουργιάς άνοιξε το σκορ για την Κάρυστο στο 17' και στη συνέχεια με μια επίθεση ..κατά ριπάς στην οποία δεν άντεξε η άμυνα του Πρασίνου, οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν άλλα τρία γκολ σε λίγοτερο από 10 λεπτά. Ο Κασάμι με δυο γκολ στο 27' και στο 34' έκανε το 3-0 και στο 35' ο Σπαρίδης εδραίωσε την πρόκριση της ομάδας του. Στη συνέχεια χαλάρωσαν οι της Καρύστου αλλά οι γηπεδούχοι παρέμειναν μουδιασμένοι. Στο 58 ο Τσέπας ολοκλήρωσε τη σαρωτική νίκη της Καρυστου.

ΣΚΕΠΑΣΤΗ-ΑΕΚ Ν. ΠΥΡΓΟΥ 1-0

Από τις 12 ομάδες που έπαιξαν και στις δυο προηγούμενες φάσεις ήταν η Σκεπαστή και η ΑΕΚ Ν. Πύργου και είχαν πετύχει από δυο νίκες (από μία εντός και μία εκτός έδρας) στην κανονική διάρκεια των αγώνων τους . Η κλήρωση τις έφερε αντιμέτωπες στον Γ' γύρο και αναγκαστικά μια από τις δύο έπρεπε να αποχαιρετήσει το θεσμό του κυπέλλου και συνεχίζει η γηπεδούχος Σκεπαστή η οποία την πρ. σεζόν είχε χάσει και στους δυο αγώνες για το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ του βορρά. Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημειώθηκε στο 73' από τον Δημήτρη Γερογιάννη.

Επιστροφή