Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
8 Οκτωβρίου 2015, 18:51
A+ A-
Εκπαιδευτική εκδρομή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε με επιτυχία, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου,  στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η ημερίδα απευθυνόταν στα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας, που έχει υπογράψει το «Χαμόγελο του Παιδιού» με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης, οι οποίοι ενημέρωσαν τους μαθητές, τόσο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας ήταν:

1. Η αποστολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

2. Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.

3. Η σχέση των ανηλίκων με το διαδίκτυο.

4. Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.

5. Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

6. Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Επίσης, στόχος ήταν και η προβολή της δραστηριότητας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Επιστροφή