Συνάντηση αντιπεριφερειαρχών τουρισμού στη Στερεά Ελλάδα

Συνάντηση αντιπεριφερειαρχών τουρισμού στη Στερεά Ελλάδα
13 Οκτωβρίου 2015, 15:30
A+ A-
Συζήτησαν για θέματα βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος.

Η πρώτη Συνάντηση Εργασίας των Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στα Καμένα Βούρλα.

Η συνάντηση αποτέλεσε πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα τουρισμού, Ηλία Σανίδα, με τη συμμετοχή δέκα Περιφερειών από όλη την Ελλάδα και του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργου Τζιάλλα.

Έλαβαν μέρος στη συνάντηση οι Αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  Μιχάλης Αμοιρίδης, Δυτικής Ελλάδας  Γιώργος Αγγελόπουλος, Δυτικής Μακεδονίας Παύλος Τσότσος, Ηπείρου Στράτος Ιωάννου, Θεσσαλίας Γεωργία Κόκκαλη, Κεντρικής Μακεδονίας Ιωάννης Γιώργος,  Πελοποννήσου  Αντωνία Μπούζα και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Τουρισμού Αττικής Ελένη Δημοπούλου και Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Οι αυτοδιοικητικοί του τουρισμού μοιράστηκαν τεχνογνωσία και εμπειρίες. Μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο έργο τους, τα οποία και μετέφεραν, μέσω του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο. Κατέθεσαν κοινές προτάσεις και συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία.

Συμφώνησαν δε, η συνάντηση να θεσμοθετηθεί και να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε διαφορετική κάθε φορά Περιφέρεια, ενώ το σύνολο των πρώτων προτάσεων θα συλλεχθούν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και θα αποσταλούν στην Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.  

Επιστροφή