Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα διόδια στο Σχηματάρι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα διόδια στο Σχηματάρι
19 Νοεμβρίου 2015, 19:06
A+ A-
Άρχισαν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Εύβοιας.

Την  Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας ενάντια στην επικείμενη επιβολή διοδίων στην Εθνική Οδό Χαλκίδας Σχηματαρίου.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι βουλευτές Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης και Τάσος Πρατσόλης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς και ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας.

Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε ευρεία αντιπροσωπεία αιρετών της Π.Ε. Εύβοιας και συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Κελαϊδίτης και Δημήτρης Βουρδάνος.

Ακόμη ήταν εκεί η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μίνα Παπαναστασίου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Βαρδακώστας και Ευάγγελος Κούκουζας.

Επίσης ήταν παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς επίσης και πλήθος εκπροσώπων φορέων όπως το Επιμελητήριο Εύβοιας, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, το ΤΕΕ Εύβοιας, ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας, τα Σωματεία εργαζομένων της Π.Ε. Εύβοιας και του Δήμου Χαλκιδέων, το Σωματείο ραδιοταξί Χαλκίδας κ.ά.

 Εγκάρδιο μήνυμα συμμετοχής στον αγώνα απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Για μία ακόμη φορά εκφράστηκε η απόλυτη διαφωνία όλων των φορέων στην επιβολή διοδίων, καθώς αυτή εκτός από δυσβάσταχτη είναι και εξόχως άδικη για τους πολίτες της Εύβοιας που επί δεκαετίες βιώνουν το κάκιστο οδικό δίκτυο του Νομού.

Επίσης επισημάνθηκε η καθολική πρόθεση να αποτραπεί με κάθε τρόπο αυτή η εξέλιξη. Το βράδυ της Πέμπτης επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συνάντηση των φορέων με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, με θέμα την εξεύρεση λύσης νομοθετικής ή άλλης, για την αποφυγή των διοδίων.

Επιστροφή