Α' ΕΠΣΕ: Δεν κέρδισε κανένας απ' τους πρωτοπόρους

Α' ΕΠΣΕ: Δεν κέρδισε κανένας απ' τους πρωτοπόρους
29 Νοεμβρίου 2015, 21:00
A+ A-
Ισοπαλία στο ντέρμπι της Ιστιαίας - Η ΑΕΚ δεν ...πέρασε απ' το Αυλωνάρι, έχασε!- "Χ" στην επιστροφή του ο Μπασούκος -Νίκη ο Τζοτζόκος - Στο 90' ισοφάρισε η Τριάδα

Δεν κέρδισε ούτε ένας από τους πρωτοπόρους στη βαθμολογία της Α' Κατηγορίας στην 12η αγωνιστική που ολοκληρώθηκε σήμερα και για άλλη μια βδομάδα έγινε ολοφάνερο ότι το πρωτάθλημα το φετεινό είναι πολύ καλό και πολύ δύσκολα θα ξεχωρίσουν τα φαβορί. Η Αρτάκη δε νίκησε αλλά ...κέρδισε το βαθμό στην έδρα της Ιστιαίας που τη διατήρησε και πάλι μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ιστιαία δεν κέρδισε αλλά με το βαθμό που πήρε έπιασε στη δεύτερη το Λήλα ο οποίος γνωρισε την ήττα στη Μακρυκάπα χθες. Η ΑΕΚ Χαλκίδας δεν μπόρσε καν να πλησιάσει αφού ηττήθηκε στο Αυλωνάρι, αλλά δεν την πέρασε ουτε ο Ταμυναϊκός που ήταν πίσω της γιατί κι αυτός έμεινε στο "Χ" με τον Ολυμπιακό στη Χαλκίδα, ενώ η Ερέτρια δεν πέρασε την ομάδα του ΑΛιβερίου επειδη δεν λύγισε, ούτε αυτή, τον ΑΠΚΟ παραχωρώντας ισοπαλία στη Δροσιά. Κερδισμένες της αγωνιστικής αλλά από τα πιο ...χαμηλά στρώματα, οι Μεσσάπειες Καστέλλα και Μακρυκάπα. Η πρώτη κέρδισε μέσα στο Βαθύ την Αυλίδα που ...επανήλθε στις ήττες ενώ οι Λύκοι ...δάγκωσαν το Λήλα. Νίκη πέτυχε έστω και δύσκολα ο Ελλήσποντος Ζαράκων.


ΕΝΩΣΗ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ 1-1

Καλό παιχνίδι έγινε στην Ιστιαία και το παρακολούθησαν πολοί φίλαθλοι. Η Αρτάκη μετά την μεγάλη ανατροπή επί του Ολυμπιακού πήρε το βαθμό της ισοπαλίας και κράτησε την πρωτιά, ενώ έχει κι άλλη δύσκολη έξοδο την επόμενη αγωνιστική αφού θα παίξει στην Ερέτρια με τον πάντα επικίνδυνο Απόλλωνα. Από τα αποδυτήρια πέτυχαν γκολ οι φιλοξενούμενοι με τον αγέραστο Ορφέα Ζήση να σουτάρει και να ...τρυπάει τα χέρια του Μπιμπάι, πριν καταληξει στα δίκτυα του. Σοκ για την Ιστιαία και ψυχολογικά ανάταση για τους Αρτακιανούς που έδειξεν  να ελέγχουν στη συνέχεια για τα επόμενα 20 λεπτά. Στο 21' είχε δοκάρι η Ενωση σε εκτέλεση φάουλ του Βασιλείου και αναθάρρυνε . Μπήκε καλύτερα και στην επανάληψη αλλά το γκολ της ισοφάρισης άργησε αφού ο ΑΟΝΑ παρά την απουσία του Κάραλη ήταν πολύ καλός στην άμυνά του. Στο 75' πήρε την ...πρωτοβουλία ο Χρήστος Ανέστης και με ατομικό σλάλομ ισοφάρισε. Οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά ήταν πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα κι έχασαν ευκαιρίες για να φύγουν από το Βορρά με το διπλό.


ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ-ΑΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2-1

Μεγάλη νίκη των γηπεδούχων σε ένα ματς με πολύ θέαμα και πολλές διαμαρτυρίες προς το διαιτητη Λάμπρου που απείλησε ν' αποχωρήσει κιολας. Οι χαλκιδέοι μπήκαν πιο ζεστά και στο πρώτο ημίωρο είχαν τον έλεγχο, για να ...ξυπνήσουν στη συνέχεια οι του Αυλωναρίου και να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Το ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ αν και έγινα φάσεις και στις δυο εστίες. Μόλις αρχισε το β' 45λεπτο ο Ηλίας Δήμου κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Παλαιολόγο και ο Βογιατζής ευστόχησε απέναντι στον Μόνο γράφοντας το 1-0 μεσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΚ να κερδίσει πέναλτι αλλά η υπόδειξη ξεσληκωσε και ...άναψαν τα αίματα. Υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή κι όταν ξανάρχισε το ματς ο Χρήστος Πατσατζόγλου, που είχε τιμηθεί νωρίτερα από τους γηπεδούχους, ισοφάρισε. Λίγο αργότερα παραπονέθηκαν οι κιτρινόμαυροι για πέναλτι που έγινε -όπως υποστηρίζουν- πάνω στον Τσιβίκα και στο 78' ...πήρε φωτιά το Αυλωνάρι με το γκολ που πέτυχε κι έμελλε να ήταν το νικητήριο. Ο Βογιατζής έπιασε ένα σουτ κεραυνό, απέκρουσε λίγο ο Μόνος και στη συνέχεια η μπάλα αποκρούστηκε από το δοκάρι. Στην επιστροφή της στον αγωνιστικό χώρο ο Κώστας Σεϊντόπουλος την πρόλαβε και την έστειλε στα δίχτυα διαγράφοντας έτσι και την πρώτη ήττα της ΑΕΚ εκτός έδρας. Αποβλήθηκε στο 80' ο Καραμπίνης του ΑΟΑ.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ.-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 1-1

Πολλά νεύρα στο ματς που έγινε στο Ενωσιακό από δυο ομάδες πολύ τεχνικές. Χαμένο πέναλτι για τον Ταμυναϊκό (εκτελεστής στο 42' ο Τσαλιαγκός που ...έχασε από τον Σολογιάννη). Το σκορ άνοιξε ο Ολυμπιακός με τον Ιωαννίδη (72') και ισοφάρισε ο Κούρτης (74'). (Για τον αγώνα θα γίνει ξεχωριστή ανάρτηση με φωτορεπορτάζ).

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 1-1

Ο Γιάννης Μπασούκος ήθελε νσ συνδυάσει με νίκη την επιστροφή του στον πάγκο του ΑΠΚΟ, αλλά η Ερετρια απείλησε και με ήττα τον ΑΠΚΟ που ψάχνει απεγνωσμένα το τρίποντο εδώ και 10 αγωνιστικές!. Οι γηπεδούχοι πάντως μπήκαν καλά στον αγώνα και  στο 14' ο Παντελής Λάμπρου με κεφαλιά ξανάδωσε το προβαδισμα στη Δροσιά όπως και στον προηγούμενο αγώνα με τη Μακρυκάπα. Μετά το ημίωρο ανέβασε αισθητά την απόδοσή της η Ερέτρια και εκμεταλλευόμενη αδυναμίες στην άμυνα των γηπεδούχων αλλά ήταν πολύ καλός ο Τσιβίκας σε αρκετές φάσεις πριν νικηθεί από τον Ρούσσο που σκόραρε με ευθύβολο σουτ στο 63'. Ο ΑΠΚΟ εκτός από την απώλεια στην επίθεση  του Μακαντάση που είχε τραυματιστεί στην 3η αγωνιστική, σήμερα δεν είχε στην 11άδα και τον Παναγιωτάκο που χτύπησε στον προηγούμενο αγώνα με τη Μακρυκάπα.

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ-ΑΟ ΖΑΡΗΤΡΑ 2-0

Με νίκη συνοδεύτηκε η πρώτη του δίδυμου Σούλη Τζοτζόκου-Βασίλη Θαλασση στον πάγκο του Ελλήσποντου. Η ομάδα της Λαμψάκου ήταν καλύτερη από τους νεοφώτιστους αλλά ...άργησε να σπάσει το γόρδιο δεσμό αφού άνοιξε το σκορ στο  71' με απιαστη κεφαλιά του Παναγιώτη Γεωργίου μετά από καλοζυγισμένη σέντρα του Νάτση. Δεκα λεπτά αργότερα  ο Καμπιώτης έκανε το τελικό 2-0. Η ομάδα των Ζάρκων παραμένει η μονη από τις 16 της Α' ακτηγορίας που δεν έχει κερδίσει βαθμό εκτός έδρας. Οι νικητές ξαναπήραν τρίποντο μετά από 4 αγωνιστικές όπου είχαν χάσει σε τρια ματς κι έφεραν μια ισοπαλία (στη Δροσιά).

ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟΣ-ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ 1-1

Η ομάδα της Τριάδας είχε την υπεροχή, είχε και δυο δοκάρια, αλλά παραλίγο να χάσει. Πλήρης ήταν η υπεροχή των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο αλλά γκολ δεν μπορούσαν να πετύχουν, ενώ στάθηκαν και δυο φορές άτυχοι αφού τα δοκάρια απέκρουσαν για λογαρισμό του αντίπαλου τερματοφύλακα στο 3 (κεφαλιά Καραντάκη) και στο 35' (σουτ Τσούτση). Στην επανάληψη ...άρχισε εφόδους και η ΑΙδηψός ειδικά μετά την αποβολή του Καραντάκη στο 63' και στο 75' προηγήθηκε με γκολ του Σιρπτσιογλου  κι ...έβαλε μπουρλότο στο γήπεδο της ΤΡιάδας. Οι προσπαθειες της Τριάδας για ισοφάριση στη συνέχεια, απέφεραν ...καρπό  στο 90'. Από εκτέλεση φάουλ του Δ. Χασάνδρα πετάχτηκε με' την περιοχή των βορείων ο Ακης Καλοχωρίδης και με κεφαλιά έκανε το 1-1  κι ενώ από το 85 οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν κι αυθτοί με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του ΑΝτριαν Μπιμπάι (είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές από τον κ. Κυρπισλίδη).

-Οι αγώνες του Σαββάτου.

ΑΟ ΑΥΛΙΔΑΣ-ΑΠΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ 1-3

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη εκτός έδρας για την Καστέλλα που προηγήθηκε 0-3  επί της Αυλίδας για την οποία δεν είχε συνέχεια η νίκη της μέσα στην Αιδηψό την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Θεόφιλος Σπανός (35'), ο Μαντάς (46') και ο Τσούτσης (50) πέτυχαν τα γκολ της νικήτριας και μείωσε στο 55' ο Κουτσαυλής.

ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ-ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ 1-0

Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία της Μακρυκάπας και ο Λήλας υπέστη ήττα μετά από 4 αγωνιστικές.Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Τάσος Καρκαλής στο 11' μετά από κόρνερ του Ντούμα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου είχε δοκάρι ο Τσοματσκα των γηπεδούχων. Από το 65' ο Λήλας έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χαλιώτη.


















Επιστροφή