Καμία δέσμευση για αλλαγές στο αγροτικό από τον Βαγγέλη Αποστόλου

Καμία δέσμευση για αλλαγές στο αγροτικό από τον Βαγγέλη Αποστόλου
6 Φεβρουαρίου 2016, 09:10
A+ A-
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρέπεμψε στη διαπραγμάτευσή με τους δανειστές για βελτιώσεις.

Στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και στους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών παρέπεμψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου τους αγρότες για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αποφεύγοντας να δεσμευτεί για αλλαγές στα προωθούμενα μέτρα. AdTech Ad

«Θα ήταν άστοχο να υπάρξει κάποια δέσμευση από την πλευρά μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου απαντώντας στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος τον κάλεσε να αποσύρει τις προωθούμενες ρυθμίσεις όπως ζήτησαν οι αγρότες. 

Ο κ. Αποστόλου ξεκαθάρισε μάλιστα ότι την ώρα που συνεχίζεται η διαπραγμάτευση των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης με τους δανειστές δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι παραπάνω.

«Η μάχη με τους εταίρους είναι από τη φύση της αμυντική» πρόσθεσε, μάλιστα, επικαλούμενος εμμέσως τα στενά περιθώρια που έχει στη διάθεσή του για τροποποίηση των συμφωνηθέντων με τους δανειστές. 

Υπογράμμισε, πάντως, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα βελτίωσης των μέτρων που αφορούν τους αγρότες. «Δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με τους αγρότες αλλά με τα προβλήματά τους» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Αποστόλου έκανε σαφές παράλληλα, ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διανομή πακέτων προς τους αγρότες για να κερδίσει την εύνοιά τους όπως συνέβη στο παρελθόν. 

«Πακέτο Αποστόλου στη λογική του πακέτου Χατζηγάκη δεν πρόκειται να υπάρξει. Αρκετά έχουν χρεωθεί οι επόμενες γενιές !» δήλωσε από το βήμα της Βουλής και υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση πληρώνει σήμερα τα αποτελέσματα της αρνητικής διαχείρισης και των «πελατειακών δικτύων» που έστησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Επιστροφή