ΑΟ Χαλκίς-Απόλλων Ερετριας 1-0: Η κούπα πάλι στη Χαλκίδα

10 Φεβρουαρίου 2016, 18:10
A+ A-
Ο σκόρερ του γκολ αναδείχθηκε και MVP του τελικού.


Ο ΑΟ Χαλκίς ...κράτησε το κύπελλο στη Χαλκίδα. Πέρσι το κατέκτησε ο Ολυμπιακός κερδίζοντας την Αρτάκη στο κύπελλο και φέτος στον 42ο τελικό ο ΑΟΧ ξανασήκωσε το τρόπαιο στο στάδιο Χαλκίδας.




Ένα γκολ του Κώστα Σπανού στο 19’ στάθηκε αρκετό για να δώσει την κούπα του Κυπελλούχου Ευβοίας στον ΑΟ Χαλκίς.

Στον σημερινό 42ο τελικό, ο ΑΟΧ κατέκτησε το όγδοο τρόπαιο στην ιστορία του, επικρατώντας του Απόλλωνα Ερέτριας με 1-0.

Ο ΑΟΧ ήταν καλύτερος στο α’ ημίχρονο και ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο δημιούργησε τρεις κλασσικές φάσεις για γκολ.


Στο 8’ και στο 15’ ο Νίκος Σταματάκος δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Μητακίδη, αλλά στο 19’ ο Κώστας Σπανός (από πάσα του Ντελέκου), με κοντινό πλασέ, έκανε το 1-0.

Η Ερέτρια αν και προσπάθησε δεν φάνηκε επιθετικά στο α’ ημίχρονο, όμως στην επανάληψη ανέβηκε και επιχείρησε να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Βέβαια, ο ΑΟΧ, μολονότι δεν ήταν το ίδιο καλός όπως στο α’ ημίχρονο, είχε την υπεροχή και σε τέσσερις περιπτώσεις (70’, 74’, 75’ 76’) έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά του.


Ας όψεται όμως ο γκολκίπερ του Απόλλωνα Νίκος Μητακίδης, που κατέβασε τα ρολά.


Η Ερέτρια είχε δύο καλές στιγμές στο 50’ (ο Τόρα δεν έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση) και στο 56’ (σουτ του Κούτρα πέρασε άουτ).


Στην τελική ευθεία του αγώνα οι της Ερέτριας δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον ΑΟ Χαλκίς και οι κυανόμαυροι, έφτασαν πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 1-0 στην κατάκτηση του Κυπέλλου.


Κορυφαίοι για τον ΑΟΧ ήταν οι Ντελέκος και Τσατσαρής, αν και MVPαναδείχθηκε ο σκόρερ Κώστας Σπανός.

Στο φινάλε του ματς αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Γιάννης Σταματάκος του Απόλλωνα Ερέτριας για διαμαρτυρία.


Διατητευσε ο Κώστας Γκάτσος με βοηθούς τον Γιώργο Πασχαλίδη και τον Κώστα Αργύρη. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Μάρος Πόγκας.


ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Σεροπιάν Μ.):Ντουμάνης, Αχείμαστος, Τσατσαρής, Καραμπάς, Γκιτσάλης, Στασινόπουλος Λευτ. (46’ Σεοχλάρι), Σταματάκοςικ. (86’ Αποστολόπουλος), Βαλκάνος (58’ Κόσουτιτς), Σπανός, Ντελέκος, Τσατσαρώνης.


ΕΡΕΤΡΙΑ (ΒαλκάνοςΔημ.):Μητακίδης, Ρούσσος, Λιατίφης, Βελαέτης, Κοκκάλας (52’ Ευγενίου), Τσολάκος, Μεμάι (75’ Σταματάκος Ι.), Κούτρας, Ντουλαβέρης, Τόρα, Μώρος (67’ Φραγκάκης).  





- Στην Ευβοϊκή Γνώμη που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή πλήρες ρεπορτάζ από τον Τελικό του Κυπέλλου.





- Σε νεότερες αναρτήσεις εικόνες από την εξέδρα, τις μονομαχίες από τον αγωνιστικό χώρο και τις απονομές σε κυπελλούχους και φιναλίστ.



Επιστροφή