Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε βάρος ταχυδρόμου στη Φθιώτιδα

Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε βάρος ταχυδρόμου στη Φθιώτιδα
28 Απριλίου 2016, 10:40
A+ A-
Δύο Έλληνες, ηλικίας 45 και 30 ετών, ήταν οι δράστες, που άρπαξαν 25.000 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάστηκε στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, υπόθεση ληστείας σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα, που διαπράχθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2015, στον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού Φθιώτιδας.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, δύο Έλληνες ηλικίας 45 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία και παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.

Οι δράστες έξω από υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., φορώντας κουκούλες και με την απειλή πιστολιού, απέσπασαν από τον ταχυδρομικό διανομέα έναν σάκο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, για πληρωμές συντάξεων

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, ο 45χρονος εντοπίστηκε στη Λαμία και συνελήφθη, κατόπιν του από 25 Απριλίου 2016 Ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Γ’ Τμήματος του Πρωτοδικείου Πειραιά, για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, μέσω της κατοχής ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ.

Ο 30χρονος συνεργός του είχε συλληφθεί στις αρχές του Απριλίου σε περιοχή των Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης, κατόπιν Εντάλματος σύλληψης που ομοίως εκκρεμούσε σε βάρος του, για ληστεία, αρπαγή, εκβίαση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος εμπλέκεται σε υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε στις αρχές Μαρτίου του έτους 2011, ομοίως σε βάρος ταχυδρομικών διανομέων στην περιοχή της Μακρακώμης Φθιώτιδας και για το λόγω αυτό του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισής του στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεση της ομάδας και να διαπιστωθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας των δραστών.

Επιστροφή