Σπείρα γέμισε με πλαστά χαρτονομίσματα Εύβοια, Φθιώτιδα και Ευρυτανία

Σπείρα γέμισε με πλαστά χαρτονομίσματα Εύβοια, Φθιώτιδα και Ευρυτανία
28 Απριλίου 2016, 18:29
A+ A-
Συνελήφθησαν δύο άντρες και μία γυναίκα, ενώ αναζητούνται άλλα τρία μέλη της συμμορίας.

Εξαμελής σπείρα είχε γεμίσει με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα την αγορά της Στερεάς Ελλάδας. Τα τρία μέλη της σπείρας συνελήφθησαν την Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου στο Καρπενήσι από αστυνομικούς της ΒΆ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας.

Πρόκειται για τρεις Αλβανούς, δύο άντρες ηλικίας 24 και 25 ετών και μία 24χρονη γυναίκα. Επιπλέον αναζητούνται τρεις ακόμη συνεργοί τους, μία 23χρονη Ελληνίδα και δύο άτομα των οποίων τα στοιχεία ταυτότητας αναζητούνται.

Σε βάρος των μελών της συμμορίας σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, παραχάραξη και παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Στην κατοχή των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 44 χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας των 50 ευρώ, ένα χαρτονόμισμα αμφιβόλου γνησιότητας των 20 ευρώ και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και δράση, τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου.

Τα συλληφθέντα μέλη της ομάδας, μαζί με την 23χρονη Ελληνίδα, προμηθευόντουσαν τα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, κυρίως των 50 ευρώ, μέσω των άλλων δύο συνεργών τους, από περιοχή των Αθηνών.  

Από τους αστυνομικούς εξιχνιάστηκαν τουλάχιστον δέκα ολοκληρωμένες συναλλαγές και δύο απόπειρες συναλλαγής που πραγματοποίησαν οι συλληφθέντες το τελευταίο 48ωρο, σε διάφορες επιχειρήσεις (πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα, φαρμακείο, εστιατόρια και άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) σε περιοχές της Εύβοιας, της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεση της ομάδας και να διαπιστωθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας των δραστών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ευρυτανίας.

Επιστροφή