Έκθεση με θέμα τους πρώτους ανθρώπους στην Εύβοια

Έκθεση με θέμα τους πρώτους ανθρώπους στην Εύβοια
5 Μαΐου 2016, 16:00
A+ A-
Από την Ελληνική Εταιρεία Σπουδών Εγγύς Ανατολής, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων. 

Την Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, ηΕλληνική Εταιρεία Σπουδών Εγγύς Ανατολής, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων και το Εργαστήριο Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, πραγματοποιούν τα εγκαίνια της Έκθεσης «Οι πρώτοι άνθρωποι στην Εύβοια», που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Αριστοτέλης» στο Δημαρχείο Χαλκίδας και θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 31 Μαΐου.

Η έκθεση αναδεικνύει τις εντυπωσιακές ανακαλύψεις για τους πρώτους ανθρώπους στο νησί της Εύβοιας, όπως παρουσιάζονται από τις διαφωτιστικές έρευνες και τις δημιουργίες της Εύης Σαραντέα.

Τα πρωιμότερα μέχρι τώρα τεκμήρια ανθρώπων που κατοίκησαν την Εύβοια εντοπίστηκαν στη δυτική παράκτια περιοχή, στη σύγχρονη πόλη της Νέας Αρτάκης. Εκεί έχουν βρεθεί λίθινα εργαλεία, τα παλαιότερα των οποίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, ανάγονται περίπου στα 300.000 χρόνια από σήμερα. Πριν από περίπου 9.000 χρόνια, με την εξημέρωση φυτών και ζώων, εμφανίζονται οι πρώτοι οικισμοί.

Η έκθεση, πέρα από το πληροφοριακό της κομμάτι, επιδιώκει την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την πολιτισμική αξία των ανακαλύψεων στην περιοχή της Νέας Αρτάκης, με απώτερο σκοπό τη δρομολόγηση μόνιμης έκθεσης στη Χαλκίδα και αρχαιολογικού πάρκου στη Νέα Αρτάκη.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για επισκέψεις σχολείων τις πρωινές ώρες καθημερινά μετά από τηλεφωνική συνεννόηση και ραντεβού

Επιστροφή