Με νέο μέτρο θα υπάρχει κατάταξη στις χοιρινές μπριζόλες

Με νέο μέτρο θα υπάρχει κατάταξη στις χοιρινές μπριζόλες
20 Μαΐου 2016, 20:58
A+ A-
Με βάση το ποσοστό του άπαχου κρέατος θα διαμορφώνονται οι τιμές παραγωγού.

Υπογράφτηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Μάρκο Μπόλαρη, Υπουργική Απόφαση με θέμα την ταξινόμηση των σφάγιων χοίρων και την κοινοποίηση των σχετικών τιμών.

Η ταξινόμηση του χοίρειου κρέατος είναι απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη μέλη. Σύμφωνα με αυτό το μέτρο, γίνεται ποιοτική κατάταξη των σφάγιων χοίρων με βάση το ποσοστό άπαχου κρέατος, με στόχο το ποιοτικό αυτό χαρακτηριστικό να γίνει διακριτό στην αγορά χοίρειου κρέατος και να συμβάλει στην διαμόρφωση των τιμών παραγωγού.

Με την παρούσα Απόφαση καθίσταται ορθότερη, δικαιότερη και απλουστευμένη η εφαρμογή του μέτρου της ταξινόμησης και αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που υπήρχαν μέχρι σήμερα, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή και στην πράξη.

Επιστροφή